PROTESTE ÎN CHILEO clădire istorică din centrul capitalei, incendiată. Peste 20 de morţi în trei săptămâni de manifestaţii

D.D.
Internaţional /

O clădire istorică din centrul capitalei, incendiată. Peste 20 de morţi în trei săptămâni de manifestaţii

O clădire istorică din centrul Santiago de Chile a fost incendiată, vineri noapte, în timpul protestelor violente faţă de Guvernul lui Sebastian Piñera care au început în urmă cu trei săptămâni, timp în care au murit mai mult de 20 de oameni, dintre care şase cetăţeni străini.

Demonstraţiile din Chile au început pe 18 octombrie, ca răspuns la creşterea preţului pentru biletele de metrou. La scurt timp după, ele au luat amploare, iar mii de persoane cer acum reforme şi demisia preşedintelui.

Clădirea istorică din apropiere de Plaza Italia, unde zeci de mii de oameni au manifestat vineri, a fost incendiată şi mare parte din ea a fost distrusă, potrivit TVE.

Focul s-a propagat rapid între al doilea şi al treilea etaj al imobilului folosit ca rectorat şi decanat al mai multor facultăţi din cadrul universităţii private Pedro de Valdivia.

Numeroase echipe pe pompieri au intervenit, ajutate şi de manifestanţi, şi, după o oră, focul a fost sub control.

În timpul intervenţiei, acoperişul clădirii, care, în trecut, a fost sediul Comitetului Olimpic chilian, a cedat, iar pompierii au făcut tot posibilul să evite extinderea focului la clădirile din apropiere.

Primarul regiunii metropolitane, Felipe Guevara, a spus că este suspectat că mai multe persoane mascate au intrat în edificiu şi, după ce l-au jefuit, au dat foc.

Protestele de vineri au fost organizate pentru a replica mobilizarea masivă din 26 octombrie, când 1,2 milioane de persoane au manifestat în piaţa centrală din Santiago de Chile pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de inegalităţile sociale şi au cerut demisia preşedintelui Sebastian Piñera.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS