PSD critică decizia justiţiei în dosarul SAFI

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 15 iulie 2004

Partidul Social Democrat (PSD) critică, printr-un comunicat de presă, decizia prin care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul în anulare promovat de procurorul general în dosarul "George Danielescu şi SAFI". PSD pune la îndoială decizia Înaltei Curţi, aratînd că nu este prima dată cînd justiţia iartă un lider liberal. "Prin această decizie, George Danielescu, unul dintre liberalii direct răspunzători de prăbuşirea SAFI - în calitate de administrator, a fost exonerat de orice răspundere materială pentru fraudarea a mii de investitori", se arată în comunicat.

PSD încearcă să atragă atenţia că şi alte partide au baronii lor, arătînd cu degetul spre PNL: "Nu este pentru prima oară cînd numele unor potentaţi ai Partidului Naţional Liberal au fost implicate în afaceri necurate prin care au prejudiciat grav, în folos propriu, societăţi comerciale sau au înşelat fără scrupule buna credinţă a mii de cetăţeni".

În afară de George Danielescu, PSD îi pune pe lista corupţilor PNL pe Viorel Cataramă, Dinu Patriciu, Dan Radu Ruşanu, Andrei Chiliman şi Călin Popescu Tăriceanu. PSD îl mai acuză pe fostul ministru liberal al justiţiei, Valeriu Stoica, de faptul că ar fi promovat eliminarea infracţiunii de bancrută frauduloasă din Codul Penal. "Graba cu care fosta guvernare a adoptat această modificare a Codului Penal, se explică prin nevoia de a acoperi ilegalităţile comise de marii devalizatori de bănci", susţin pesediştii, uitînd că principalele bănci au fost devalizate în perioada guvernării Văcăroiu (1992-1996).

Comunicatul respinge acuzaţiile de corupţie la adresa PSD, arătînd că partidul este în plin proces de eliminare a celor "care, într-un fel sau altul, au devenit etaloane pentru necinste, hoţie şi corupţie". Interesant de urmărit dacă reforma anunţată de partid va merge pînă la capăt şi pînă la cele mai înalte structuri ale PSD.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro