PSD Iaşi acuză o posibilă trucare a licitaţiei pentru construirea noului terminal la Aeroportul Iaşi

S.B.
Miscellanea / 16 decembrie 2022

PSD Iaşi acuză o posibilă trucare a licitaţiei pentru construirea noului terminal la Aeroportul Iaşi

Preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că există riscul ca proiectul din bani europeni pentru construcţia noului terminal la aeroportul din Iaşi, în valoare de 70 de milioane de euro, să fie plătit în cele din urmă de către ieşeni, el apreciind că este posibil ca licitaţia să fi fost trucată, informează news.ro.

"PSD nu face decât să tragă frâna de mână şi să boicoteze orice iniţiativă. Nu e prima dată când lansează acuzaţii nefondate.", afirmă, în replică, şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

Maricel Popa a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va depune plângere penală, luni, la DNA şi va sesiza Oficiul European de Luptă Antifraudă, Curtea de Conturi, Ministerul Transporturilor şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice pentru a face verificări la aeroportul Iaşi.

Şeful PSD Iaşi a reclamat schimbarea soluţiei tehnice, respectiv utilizarea stâlpilor din beton în locul stâlpilor din grinzi metalice cum era prevăzut în caietul de sarcini.

"E posibil ca licitaţia să fi fost trucată. Vom reclama fraudarea licitaţiei şi schimbarea soluţiei tehnice. Proiectul de la aeroport nu se va opri, dar vor fi probabil penalităţi mari de până la sută la sută din valoarea contractului. Banii vor fi plătiţi în acest caz de ieşeni, nu din fonduri europene. Acolo la Aeroport sunt interese directe", a afirmat preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

Totodată, el a cerut conducerii PNL Iaşi să se delimiteze de cei doi şefi liberali ai administraţiei ieşene, primarul Mihai Chirica şi preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, implicaţi în mai multe dosare penale.

"Fac apel la Alexandru Muraru (şeful PNL Iaşi - n.r.) să le retragă sprijinul politic celor doi. Fac un apel şi la fratele său, Andrei Muraru, care este ambasador al României în SUA, să îl atenţioneze pe Alexandru Muraru că păstoreşte doi penali", a adăugat Maricel Popa.

În replică, preşedintele CJ Iaşi, liberalul Costel Alexe, a declarat că PSD vrea să blocheze proiectele mari ale Iaşiului.

"De doi ani, recuperăm timpul pierdut de administraţia PSD-istă, care nu a fost în stare să dezvolte proiecte pentru Iaşi, dar în schimb vrea să le blocheze pe cele actuale. În timp ce noi suntem cu piciorul pe acceleraţie ca să atragem fonduri europene pentru marile proiectele ale judeţului, PSD nu face decât să tragă frâna de mână şi să boicoteze orice iniţiativă. Nu e prima dată când lansează acuzaţii nefondate. De fiecare dată când instituţiile statului au făcut verificări la proiectele Consiliului Judeţean în ultimii doi ani, s-a dovedit că s-a procedat corect. Sunt încrezător că aşa se va întâmpla şi de această dată", a afirmat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb