PSD SOLICITĂ DEMISIA LUI VLAD VOICULESCUMoţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 11 februarie

Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, este vinovat de faptul că nu a luat măsurile necesare pentru ca incendiul de la Institutul Matei Balş - în urma căruia au decedat iniţial 5 persoane, iar ulterior încă 12 -, să nu fi avut loc, se arată în moţiunea simplă depusă, ieri, de deputaţii PSD.

"Vă înaintăm moţiunea simplă intitulată: «Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor», moţiune iniţiată de 109 deputaţi ai Partidului Social Democrat. (...) Sper ca, la finalul dezbaterilor, domnul Vlad Voiculescu să demisioneze şi, dacă nu are decenţa să o facă, să fie demis de urgenţă de premierul Florin Cîţu", a afirmat, în plenul Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD.

"Această moţiune este depusă împotriva ministrului care nu a reuşit să ia deciziile necesare, nu a reuşit să coaguleze experienţa profesioniştilor - aşa cum chiar el susţinea că ar trebui făcut - pentru a prelua controlul asupra pandemiei şi pentru a garanta siguranţa pacienţilor. (...) Acum, la două luni de la tragedia de la Piatra Neamţ, când chiar dumneavoastră sunteţi ministru al Sănătăţii, după o altă tragedie, de data aceasta în Bucureşti, la Matei Balş, tragedie în care şi-au pierdut viaţa 17 pacienţi până acum, recunoaşteţi senin că nu aţi făcut nimic din ceea ce chiar dumneavoastră susţineaţi că trebuie făcut urgent. Dimpotrivă, aţi procedat exact cum spuneaţi atunci că nu trebuie făcut! Aţi aşteptat să vedeţi ce hârtie lipseşte, aţi scris pe Facebook şi v-aţi schimbat fotografia de profil! În loc să faceţi, din prima zi în care aţi ajuns în minister, tot posibilul pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple (...)", se arată în moţiunea simplă a social-democraţilor.

Social-democraţii arată ce ar fi putut să facă actualul ministru al Sănătăţii imediat după preluarea mandatului.

"Referitor la criza majoră de sănătate publică provocată de Covid-19 patru probleme stringente trebuiau să fie pe masa ministrului Sănătăţii din prima zi de mandat. Şi trebuiau soluţionate imediat! Nu peste o lună! Nu la anul! Cifrele reale referitoare la românii infectaţi zilnic cu Sars-Cov 2 şi recâştigarea controlului asupra pandemiei prin schimbarea strategiei de testare. Cunoaşterea situaţiei populaţiei din România prin reluarea studiilor de sero-prevalenţă, întrerupte în septembrie 2020. Gestionarea aglomeraţiei şi a riscurilor pentru pacienţii din secţiile ATI şi secţiile care tratează pacienţii Covid19, adoptarea de măsuri pentru reducerea mortalităţii importante cauzate de Covid 19. Protejarea personalului medical epuizat, implicat direct în tratarea pacienţilor Covid 19 şi mobilizarea profesioniştilor din sănătatea publică", susţin deputaţii social-democraţi semnatari ai moţiunii simple.

Ei îl mai acuză pe Vlad Voiculescu că nu a dezvoltat centre de recoltare pentru accesul uşor al cetăţenilor la testare PCR sau cu teste rapide, nu a inclus medicii de familie şi alte structuri sanitare, cu excepţia UPU, pentru realizarea de teste rapide şi raportarea cazurilor identificate în platforma unică şi că nu a stabilit procedura de testare a elevilor şi profesorilor. Ministrul Sănătăţii mai este acuzat că nu a luat măsuri în domenii vitale precum infrastructura sanitară şi siguranţa pacienţilor în perioada pandemiei, a campaniei de vaccinare anti-Covid 19, a deschiderii şcolilor şi a unor activităţi economice.

"În această lună şi jumătate am văzut atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani! Victime omeneşti, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică şi minciuni la testare şi raportare! Şi multă indiferenţă, indolenţă, aroganţă şi sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea şi siguranţa cetăţenilor săi! Este deja mult prea mult! Acest ministru a devenit un adevărat pericol pentru sănătatea românilor! Şi, de aceea, pentru toate motivele expuse, trebuie să votăm ca acest ministru să plece!", conchid cei de la PSD.

Pentru a fi adoptată, moţiunea simplă trebuie votată de minimum 165 de deputaţi. PSD are 110 membri în Cameră. Chiar dacă ar trece, moţiunea simplă nu îl obligă pe un ministru să demisioneze şi nici pe prim-ministru să îl demită.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Merită cu aceiași MĂSURĂ ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9261
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0937
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4797
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6851
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.3486

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro