Purcari va plăti dividende de 26 milioane lei

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 23 mai

Purcari va plăti dividende de 26 milioane lei

Acţionarii producătorului de vinuri Purcari Wineries (WINE) au aprobat, în adunarea de ieri, alocarea unui dividend de 0,65 lei pe titlu, respectiv aproape 26,1 milioane lei, după cum reiese din raportul emitentului publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Raportat la preţul de închidere al acţiunii companiei, de 14,42 lei, dividendul echivalează cu un randament brut de 4,5%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 29 iulie, în vreme ce data plăţii este 16 august.

Acţionarii au mai aprobat realizarea de către Purcari a unei majorări de capital social, prin emiterea a cel mult 2,64 milioane de acţiuni noi, în una sau mai multe tranşe, cu renunţarea la drepturile de preemiţiune.

Un alt punct ce a primit undă verde din partea acţionarilor producătorului de vinuri din Republica Moldova este Programul de Stimulare a Conducerii 2024-2027, ce vizează atribuirea membrilor managementului superior al Grupului a până la 802.000 de titluri, în funcţie de anumite criterii de performanţă. În acest sens, compania urmează să achiziţioneze, într-o primă etapă, cel mult 200.500 de acţiuni proprii.

Tot ieri, acţionarii i-au ales pe Ana-Maria Mihăescu şi Alex Filip în calitate de directori neexecutivi, în locul Monicăi Cadogan şi a lui Eugen Comendant.

Conform descrierilor de pe site-ul BVB, Ana-Maria Mihăescu este absolventă a Programului de Directori Internaţionali la INSEAD şi a Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice. A contribuit la înfiinţarea Eximbank, fiind director, vicepreşedinte şi preşedinte în cadrul băncii. A petrecut 25 de ani în cadrul World Bank Group, cu ultimii zece ani ca manager regional, supraveghind activităţile Corporaţiei Financiare Internaţionale (International Financial Corporation) în unsprezece ţări europene, din Bucureşti.

Alex Filip s-a alăturat Grupului Purcari de la McKinsey începând cu 1 ianuarie 2024, în calitate de director general adjunct. A obţinut diploma de licenţă în economie de la Universitatea din Granada, Spania, şi diploma de master în economie şi finanţe de la Universitatea din Nottingham, Regatul Unit.

Evaluarea bursieră a producătorul de vinuri din Republica Moldova se ridică la aproape 580 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ce e si mai bine e ca a disparut aia care a ingropat Vivre

    1. pe la imperiul leilor sau conferinte?

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb