Purcari vrea să îşi majoreze capitalul social prin acordarea de acţiuni gratuite

A.I.
Piaţa de Capital / 04 martie

Purcari vrea să îşi majoreze capitalul social prin acordarea de acţiuni gratuite

Acţionarii Purcari Wineries (WINE) sunt convocaţi, la data de 29 martie, în vederea aprobării majorării capitalului social emis de la 200.000 de euro la 400.000 de euro, prin emiterea a 20 de milioane de acţiuni gratuite, a informat compania printr-un raport publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cele 20 milioane de acţiuni gratuite vor fi emise la valoare nominală şi vor fi plătite din rezerva de prime de emisiune a companiei, mai arată producătorul de vinuri din Republica Moldova în comunicat.

În prezent, capitalul social al Purcari este compus din 20 milioane de acţiuni, ceea ce înseamnă că la o acţiune deţinută un investitor va primi o acţiune gratuită, dacă propunerea conducerii primeşte votul acţionarilor.

Data de înregistrare, cea care defineşte investitorii care vor beneficia de acţiuni gratuite, este 20 iulie, în timp ce data plăţii este 21 iulie.

Tot la adunarea din 29 martie se va supune la vot autorizarea Consiliului de Administraţie al Purcari pentru a ajusta detaliile planurilor de stimulare ale angajaţilor şi a managementului implementate de companie şi active în prezent, precum şi pentru a ajusta aranjamentele contractuale existente cu beneficiarii acestor planuri, astfel încât să se ţină cont de efectele majorării de capital.

Pentru anul trecut, Purcari Wineries a raportat un profit net de 60,44 milioane de lei, cu 49% faţă de cel din 2019, rezultat impulsionat inclusiv de câştigurile generate prin vânzarea participaţiei în Glass Container Company (GCC) către Vetropack în decembrie 2020.

Victor Bostan, fondatorul companiei, deţinea prin Amboselt Universal 20,03% din Purcari la finele anului trecut, alţi acţionari importanţi ai producătorului de vinuri din Republica Moldova fiind East Capital, Fiera Capital sau fraţii Pavăl.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ASCULTATI LA MINE, WINE O SA FIE VEDETA ANULUI 2021

    1. E companie buna cu produse pe care poate sa le vada si sa le guste toata lumea. Au un model bun de afaceri, dar o lichiditate prea mica la bursa. Poate pentru ca sunt prea multe fonduri in actionariat ... Poate se mai dezmorteste acum cu MCS-ul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Digitalizarea României”
Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9208
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1716
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5451
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7543
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.5619

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro