Purcari Wineries Group, la a 3-a aniversare de la listarea la bursă

A.B.
Piaţa de Capital / 15 februarie

Purcari Wineries Group, la a 3-a aniversare de la listarea la bursă

Astăzi, 15 februarie 2021, Purcari Wineries Group ("Purcari") sărbătoreşte trei ani de la listarea în cadrul Bursei de Valori din Bucureşti, transmite un comunicat de presă.În toată această perioadă, Purcari a lansat 15 produse noi la nivel de grup şi rămâne cel mai mare exportator de vinuri din Republica Moldova, brandurile sale fiind desemnate cu 121 medalii la cel mai prestigios concurs de vinuri din lume, Decanter World Wine Awards. Conform raportului ARIR din ianuarie 2021, Grupul a înregistrat cel mai înalt scor VEKTOR în anul 2020, obţinând 10 puncte din 10 la indicatorul privind comunicarea cu investitorii.

Pe 15 februarie 2018, managementul Purcari alegea să treacă "la o nouă etapă de dezvoltare", prin decizia de listare la Bursa de Valori din Bucureşti. Astăzi, Grupul continuă să fie susţinut de investitori de top, printre care: Fiera Capital, Horizon Capital, East Capital, Conseq, Franklin Templeton, Aberdeen şi SEB. În 2021, Purcari rămâne singura vinărie din Europa de Est care a intrat în competiţia de la bursă la secţiunea acţiunilor internaţionale din sectorul producţiei de vinuri (simbol bursier - WINE), dar şi una din Top 10 companii cu cel mai înalt scor VEKTOR.

Eugen Comendant, COO Purcari Wineries Group, a declarat: "În trei ani de listare la bursă, Grupul Purcari a cunoscut o dezvoltare extraordinară atât în activitatea operaţională, cât şi în ceea ce ţine de comunicarea cu partenerii şi investitorii. Responsabilităţile pe care ni le-am asumat faţă de comunitate şi investitori odată cu înregistrarea la BVB ne-au maturizat, ne-au făcut să înţelegem regulile pieţei de capital şi să îmbunătăţim procesele din cadrul grupului. Astăzi, privind înapoi spre 2018, ne dăm seama că am făcut un progres colosal, dar nu ne oprim aici. Vom continua să muncim pentru a creşte şi mai mult."

În 2018, listarea Grupului la bursă a început cu preţul de 19 RON/acţiune şi, spre deosebire de alte sectoare, în care s-au devalorizat dramatic acţiunile pe timp de Covid, acţiunile Purcari au cunoscut o fluctuaţie moderată. Cea mai înaltă evaluare a acţiunilor Purcari s-a înregistrat în data de 3 februarie 2020, înainte de pandemie, ajungând la cotaţia de 25,86 RON/acţiune. Pe 15 februarie 2021, acţiunile Grupului au început tranzacţionarea la preţul de 24,70 RON, ceea ce reprezintă o creştere de 30% faţă de preţul de la începutul listării. Vinurile Purcari, atât cele deja consacrate, cât şi cele lansate în perioada de după listarea la BVB continuă să fie înalt apreciate de către amatorii de vinuri de pe ambele maluri ale Prutului, dar şi de către experţi mondiali de top, în cadrul concursurilor internaţionale de vinuri. Vinul Viorica de Purcari 2019 a fost apreciat în 2020 cu 97 din 100 puncte la degustarea în orb, fiindu-i desemnat titlul de "Best in Show" la Decanter World Wine Awards 2020, alături de Traminer de Purcari, care a fost evaluat la rândul său cu 97 puncte din 100 şi premiat cu medalia "Platinum" în cadrul aceluiaşi concurs.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sunt actionar WINE de la listare si sunt mandru sa fiu (mini)partener in aceasta companie.

    Va doresc multi ani inainte, sanatate si spor la treaba.

    Dar, ca sa ramanem prieteni, trebuie sa dati dividende inclusiv din profitul reportat din 2019. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

20 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9279
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0872
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7162
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.2817

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro