Purcari Wineries, vânzări nete în creştere cu 22% în primele 9 luni, faţă de aceaşi perioadă a anului trecut

I.M.A.
Piaţa de Capital /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Grupul Purcari a înregistrat în primele nouă luni din 2019 vânzări nete în sumă de 138,6 milioane lei, în creştere cu 22% faţă de perioada similară a anului precedent, principalele pieţe de desfacere care au contribuit cel mai mult la creşterea în cifre absolute fiind România (+25%), Moldova (+18%) şi China (+72%).

Creşteri de două cifre s-au înregistrat şi în Polonia, Ucraina şi Belarus, respectiv 19%, 21% şi 23%, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

Ca şi mix de produse, segmentul premium a continuat să înregistreze performanţe peste media pe întreg portofoliu, brandul Purcari înregistrând o creştere de 32% an la an, determinată în principal de continuarea dinamicii pozitive din România şi China. Bardar, brand-ul premium în segmentul brandy, de asemenea a continuat pe o traiectorie de creştere accelerată, de 25% anual.

În perioada ianuarie-septembrie 2019, profitul a fost de 29,411 milioane lei, faţă de 25,64 milioane lei în aceeaşi perioadă din 2018. Profitul din exploatare al Grupului a crescut cu 20% faţă de perioada anterioară, influenţat pozitiv de majorarea profitului brut şi de controlul cheltuielilor general-administrative, în pofida provizioanelor înregistrate.

EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare) a atins nivelul de 46,2 milioane lei, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, transmite comunicatul citat.

Cheltuielile de depreciere şi amortizare au crescut cu 57% an la an, datorită programului semnificativ de investiţii capitale, conceput pentru a corela capacităţile Grupului cu creşterea puternică de-a lungul anilor şi pentru a asigura o creştere durabilă în continuu. Cea mai mare parte a investiţiilor capitale este finanţată din împrumuturi bancare. Astfel, costurile de finanţare în cele 9 luni ale anului 2019 au crescut cu 61% faţă de perioada similară a anului precedent.

Acţiunile Purcari se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti din februarie 2018.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS