PUTERNIC LOVITĂ DE PANDEMIETurism Felix intenţionază să nu acorde dividende din profitul anului trecut

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 martie 2021

Conducerea Turism Felix (TUFE), companie controlată de SIF Transilvania (SIF3), a convocat acţionarii pentru data de 19 aprilie, cu propunerea ca din profitul anului trecut, de 0,462 milioane de lei, suma de 0,456 milioane lei să meargă către rezerve pentru constituirea surselor proprii de finanţare, restul fiind rezerve legale, se arată în raportul companiei de turism balnear publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, dacă propunerea va primi votul acţionarilor, va fi pentru prima dată în ultimii opt ani când Turism Felix nu va acorda dividende.

Este o opţiune care vine în condiţiile în care, activitatea companiei a fost şi probabil încă este puternic afectată de declanşarea şi extinderea crizei sanitare şi economice generată de Covid-19. Astfel, profitul obţinut anul trecut a suferit o cădere puternică faţă de cele 14,21 milioane de lei din 2019, în condiţiile în care veniturile de prestări de servicii au scăzut cu 40%, la 33,89 milioane de lei, iar cele din vânzarea mărfurilor au coborât cu 41%, până la 19,93 milioane lei.

De asemenea, acţionarilor Turism Felix li se va supune la vot ratificarea unei decizii a Consiliului de Administraţie de la finele anului trecut, privind suplimentarea liniei de credit de la Banca Transilvania de la 4,5 milioane lei la nouă milioane lei, precum şi aprobarea prelungirii liniei de credit în sumă de nouă milioane contractată tot de la Banca Transilvania, scadentă în data de 2 aprilie 2021, pentru o perioadă de douăsprezece luni.

Alte puncte ce vor fi supuse la vot în data de 19 aprilie sunt aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a programului investiţional pentru acest an, precum şi reducerea capitalului social prin anularea a 4,84 milioane de acţiuni dobândite de companie în acest sens.

Recent, Tribunalul Bihor a anulat punctul 1 al hotărârii acţionarilor Turism Felix din data de 3 octombrie 2020, care privea alegerea unui nou Consiliu de Administraţie, format din Marius Moldovan, Nicolae Petria, Tudor Ciurezu, Radu Cătălin Petrea şi Mihaela Susan. Consiliul înlocuit era format din Mihai Fercală, Tudor Ciurezu şi Gheorghe Cotrău.

SIF Transilvania deţine 63,12% din Turism Felix, în timp ce SIF Oltenia are 28,97% din compania de turism balnear. Faţă de preţul acţiunii TUFE de ieri de la ora 16:30, de 0,336 lei, capitalizarea bursieră emitentului se ridica la 166,7 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro