Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Puţină geometrie politică

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial /

Cornel Codiţă

Astăzi, despre pentagonul regulat. Acela cu unghiul la centru de 72 grade şi cel interior, dintre laturi, de 108. Figura cu pricina pare să fie numai bine potrivită pentru a descrie structura care organizează politica din România. Vom numi, cu totul convenţional, fiecare dintre cele cinci vîrfuri: S, J, M, P şi E. Orice legătură cu Servicii, Justiţie, Media arendată, Partide şi Electorat este, desigur, întîmplătoare. Aceştia sunt cei cinci factori principali de care depinde rezultatul alegerilor la noi. Din fundal, mai pot introduce semnale în ecuaţie, tot prin intermediul acestor cinci puncte remarcabile, starea economiei, voinţa, bunul plac sau interesele unor centre de putere din afara României, evenimente excepţionale de ordin economic (crize), de mediu (dezastre), medicale (pandemia), politice (conflicte deschise) etc.

Întrebarea cu care am plecat la drum şi la care vă invit să contribuiţi cu răspunsurile dumneavoastră priveşte distribuţia puterii între cele cinci puncte de arcuire a construcţiei puterii. Mai precis, să determinăm ce pondere are în rezultatul final al alegerilor omul cu votul în mînă, cel care ar trebui de fapt să aleagă. Singur! După capul lui, conform opţiunilor şi intereselor sale. Cît mai contează electoratul nostru în ceea ce se petrece în punctul cheie, nodal, al politicii şi democraţiei: alegerile? Nu de alta, dar în toate celelalte aspecte, el nu mai contează nici cît negru sub unghie. Controlul cetăţeanului asupra exercitării mandatului de către aleşi, asupra funcţionării instituţiilor politice, imputurile sale pe agenda temelor şi a soluţiilor puse în operă, capacitatea lui de a penaliza aleşii şi instituţiile puterii sunt egale cu zero. Din punctul de vedere al electoratului, am ajuns de mult în situaţia "Democraţie într-un picior, ghici ciupercă ce-i?" Votul pus în urnă şi atît! Cu totul remarcabil în pentagonal nostru, cel din România, este faptul că aceleaşi patru vîrfuri acţionează constant şi eficace, fiecare în parte ori conjugat, împotriva celui de al cincelea. SJMP contra E. Ilustrare!

Nu mai este demult un secret, pentru nimeni, faptul că ceea ce a fost o vreme doar o "colaborare" sporadică, pe caz sau la nevoie, între S şi J, a devenit în mandatul Preşedintelui Băsescu, prin autoritatea unei decizii CSAT cît se poate de neconstituţională, o regulă instituţională tare, "sanctificată" prin protocoale cu semnături şi ştampile în bună formă. J a devenit parte din cîmpul tactic al S.

De la selecţie, numiri, promovări de procurori şi judecători şi pînă la formarea dosarelor, respectiv conţinutul sentinţelor, totul şi toate au intrat sub controlul, desigur parţial, al S. În interesul suprem al binelui public şi al securităţii naţionale, desigur! Cine s-ar putea îndoi de asta?

Mă rog, ar fi unii, puţini la număr din păcate, cei care nu vor în ruptul capului să accepte că Interesul naţional s-ar putea reduce şi confunda vreodată cu interesul persoanelor şi al grupurilor care deţin la un moment dat posturile cheie din structura puterii de stat. S şi J au format repede un triunghi "de aur" al puterii extra-democratice, subordonîndu-şi direct sau indirect o parte din canalele de comunicare în masa cu tot cu vectorii umani necesari. Cine a uitat, să revadă episodul repede banalizat, dar care ar fi trebuit să producă un cutremur politic şi constituţional, cel al ziariştilor şi oamenilor din justiţie încadraţi cu acte în regulă de instituţii de tip militar şi dotaţi, în consecinţă, cu grade militare! Desigur, şi cu misiuni!! Personaje publice reprezentative, cum ar fi fosta şefă a DNA, actualmente procuror şef european sau unii jurnalişti de mare suprafaţă mediatică, şefi ori colaboratori importanţi ai agenţiilor de ştiri, pot să depună mărturie în acest sens. Rezultanta directă a realizării triunghiului SJM a fost întărirea controlului asupra P. De la alegerea liderilor partidelor şi pînă la propunerile de funcţii ministeriale, respectiv de la numirea candidaţilor pentru diferite funcţii elective, parlamentari, primari, consilieri, pînă la soluţia de vot în cazul diferitelor legi sau moţiuni, aproape tot ceea ce este important din punct de vedere politic a devenit parte din cîmpul tactic al S conjugat cu J şi sprijinit de P. Tot mai izolat, alegătorul nostru a devenit un soi de corp străin într-un complex de aranjamente instituţionale ale intereselor de grup, cu care nu are nimic de a face şi care, la rîndul lor, au prea puţin de a face cu interesele amărăşteanului ce ţine votul în mînă. În sfîrşit, P şi M şi-au dat încă de multă vreme mîna pentru a transforma pe E într-o simplă momîie electorală. Spulberat de covorul continu al "bombelor de presă", de afirmaţii şi susţineri care nu au nimic de a face cu realitatea sau adevărul, supus fără încetare unei campanii de infantilizare, suspendare a filtrelor raţionale de analiză şi decizie, împins brutal în teritoriul preferinţelor bazate pe opinii şi ţinut prizonier acolo, în locul alegerii pe bază de teme, idei, programe şi credibilitate politică, alegătorul nostru este tratat constant de partidele politice şi de candidaţii în alegeri drept o simplă figură de ceară într-un dărăpănat muzeu al democraţiei.

Va putea rotiţa supusă presiunii întregului mecanism să întoarcă mersul ceasului democraţiei noastre în teritorul timpului social real, sau vom rămîne prizonierii ficţiunii democratice în care ne-am scufundat? Iată întrebarea la care alegătorul cu votul în mînă va trebui să răspundă în cele două rînduri de alegeri cu care vom încheia acest "annus horribilis" 2020.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. Se spune despre anul 1905 că este anul Ann Mirabilis al lui Albert Einstein - „anul său minune” - în care a publicat patru lucrări importante care au pregătit scena pentru fizica modernă. Centesimus Annus Centesimus Annus. Regina a ținut un discurs la cea de-a 40-a aniversare a aderării la tron, în timpul căruia a descris anul 1992 drept annus horribilis.Anul în care focul a distrus Castelul Windsor, Regina a spus cu renume că a fost „annus horribilis”.Pentru mine 2020 a fost an minune pentru majoritatea „annus horribilis”. Totul e relativ. 

  1. Dezvoltarea are loc numai in suferinta...Suferinta trece prin creatie.Catarsis!

  Linii temporale contopite sau inversarea sensului?

  1. Portalul Sirius al inimii creează

   câmp toroidal, de lumina, emanat 

   și revărsat în inimile noastre cristice. 

   Am primit iubirea prin portalul Zeiței, 

   acest câmp se activează și se pliază. 

   Converg,vortexuri rotative 

   cu vârful în chakra inimii. 

   Vortex spre cer și în direcție opusă acelor de ceasornic spre pământ . 

   Converg se activează prin chakra inimii...în sensul acelor de ceasornic. 

   legiunile luminii, Regiunea lui Sirius, ființe iluminate. 

   Formă stelei tetraedru, merkhaba de lumina activată, 

   călătorie spre templul adevărului. 

   În esență Poartă stelară a inimii 

   va conduce mai adânc în iubirea necondiționată 

   și punctul zero în timp ce simultan se racordează 

   la biblioteca existenței din Sirius.a tuturor 

   liniilor temporale aurii ale luminii 

   pe măsură ce primim codurile ascensionale 

   care se revarsă în centrul galactic 

   în acest moment acum, de bun augur , 

   primim coduri accensionale. 

   Pășim prin poartă stelară 

   mintea capătă neutralitate 

   și conștientizarea conștiinței cosmice 

   se contopește cu iubirea divină, 

   ne unim conștiința că o inima cosmică unificată, 

   ca luptători ai luminii, pas cu pas, 

   ca un maestru al viețîi 

   asista la trezirea întregii vieți de pe acest pământ sacru. 

   Stabilirea spațiului nostru sacru ca ființe de lumina. 

   Mintea flesuri de inspirație, imaginea divină!

   Planul lui Dumnezeu pentru sănătate, bogăție, 

   iubirea și expresia de sine perfectă! 

   Acționezi după intuiție. 

   Rezerva universală e întotdeauna la îndemână. 

   Materializare a dorinței, cuvântul se va materializa instantaneu. 

   Numele lui Isus are o putere extraordinară. 

   Adevărul materializat. Orice îi veți cere lui Dumnezeu veți primi! 

   A patra dimensiune, necondiționat și absolut. 

   Isus Cristos, propriul sine din cea de-a patra dimensiune. 

   Sinele care nu s-a născut și nu a murit vreodată, e reînvierea. 

   Dumnezeul Universalul devine particularul din noi prin Hristos. 

   Din gândire o artă. Artistul pictează cu tușe minunate, 

   Nu există nici-o putere să îi distrugă perfecțiunea. 

   Idealul devenind real! 

   Orice putere îi este îngăduită pentru a aduce cerul pe pământ, 

   Nonrezistenta și iubire! 

   Eliberare dee ceea ce l-a ținut captiv! 

   Fiecare să cunoască adevărul care îl va face liber. 

   Schimbare prin puterea mințîi. 

   Dumnezeu este sursa mea infailibilă și surse mari de bani îmi vin. 

   Fiecare celulă e plină de lumină . 

   Ochii mei sunt ochii lui Dumnezeu 

   Aud cu urechile spiritului. 

   Aud valuri de mare bucurie. 

   Sunt una cu Dumnezeu. 

   Sunt sensibil la călăuzirea mea intuitivă și sunt sensibil la voința ta, Doamne. 

   Ideea divină ia formă. 

   Jocul viețîi și cum să îl trăiești

   Portalul Zeiței 

   energie amplificată a iubirii divine 

   amplificată prin iubirea divină, 

   flăcări transformatoare sacre ale iubirii divine, 

   EU SUNT, 8-8 – poarta Leului 

   conexiune cu biblioteca existenței din Sirius, 

   aliniere cu centrul galaxieie, 

   aducând prin intermediul acesteia acum 

   codurile înregistrărilor bibliotecii akașice, 

   Atlantida,Lemuria și Egiptul antic, în special. 

   Pe măsură ce aceste linii temporale ale epocii de aur 

   intră în această linie temporală a epocii de aur 

   a acestei epoci, va aduce posibilități de schimbare a viețîi, 

   fiecare potențial este aliniat la potențial suprem 

   la linii temporale ale măiestriei de sine, 

   scopului sufletului și ale reveriei inimii. 

   Transformările din viață sunt amplificate parțial. 

   Iubire , adevăr, 

   Reflectare asupra schimbărilor din propriile vieți. 

   Adevăr iubire și iertare, 

   8 8, poarta leului, curaj, discernământ și voință divină prin eclipsa de soare. 

   Inocența drept ghid pe calea iubirii divine 

   în serviciul mamei pământ și al întregii vieți. 

   Accelerarea luminii divine, 

   aliniere emisferelor stânga și dreapta! 

   Claritate, aliniere la sinele nostru superior 

   și la iubita prezență EU SUNT, 

   rețeau uniunii iubirii divine. 

   Ale noului pământ 

   Valuri masive de conștiința cosmică divină, 

   Aceste coduri cristaline ale iubirii 

   pășim grațios pe calea iubirii divine. 

   Trecere la nivelul ulterior, în templul Adevărului 

   adus în ființă prin energia primei raze a voinței și a puterii. 

   Noul pământ, pășim mai ușor și grațios. 

   Înflorirea spendorii luminii sufletului, 

   invitați în templul adevărului 

   adus în ființă prin energia primei raze. 

   Prima rază a voinței și a puterii 

   putere personală să aliniem voință la voința divină a lui Dumnezeu. 

   A două rază a iubirii înțelepciunii 

   a treia a înțelepciunii, a inteligenței divine, 

   a puterii divine și a înțelepciunii 

   impregneaz? ? toate razele cu aspectele calităților divine. 

   Flacăra întreită a puterii, iubirii și inteligenței divine. 

   Detașare față de problemele de control și dominație 

   și să devenim luptători împuterniciți ai voinței divine. 

   Ceea ce înseamnă a exercita puterea 

   decât să vă supuneți acesteia, mai degrabă, 

   pășim înainte acțiune dreaptă dinamică 

   și a pași înapoi cu iubire și înțelepciune. 

   Intrați în templul adevărului pentru a elibera 

   judecata și vina prin iertare,și iubire. 

   Priviți prin ochii voștri de maestru 

   la întreagă viață din jurul vostru, 

   ca o flacăra sacră iubitoare a luminii 

   cu discernământ, răbdare și detașare emoțională 

   doar atunci vă este dezvăluit adevărul. 

   Pentru a experimenta inițial adevărul 

   este necesar a avea compasiune 

   și perceperea suferinței altora, 

   încredere și puterea de a sta bravi 

   ca luptători ai luminii, 

   Totul e dezvăluit pe măsură ce valurile iluziei se ridică. 

   și liniile temporale ale măiestriei de sine 

   se activează la niveluri mai profunde 

   ale înțelepciunii, iubirii și ale emancipării. 

   Poate cel mai important aspect ale acestor 

   frecvente galactice de intrare prin portalului Zeiței 

   este de a capătă de a elibera conștiinței victimei persecutor, 

   încredere și a te preda în fața divinitățîi. 

   Știind că rezultatul cel mai înalt va prevala întotdeauna. 

   Pe măsură ce ne alăturăm viitorului tridimensional 

   și prin iubita prezența EU SUNT, 

  Primarii pe timpul campaniei electorale nu trebuiau suspendați să fie egali cu ceilalți candidați?

  Articol superb!  

  1. Trecerea de la paradigma colonianismului, a sclavagismului una mai ILUMINATĂ, mai UMANĂ!

   ÎN loc să avem speranța, disperare este TIMPUL ACUM să ne întrebăm ce fel de VIZIUNE avem despre cum vrem să arate lumea mai bună. 

   ARTIȘTII dar și TINERII AU ROLUL SĂ IMAGINEZE ȘI SĂ IMPLEMENTEZE ACEASTĂ VIZIUNE ACUM!și a nu ne mai JELI. ARTIȘTII sunt conștiința LUMII. OAMENII DE ȘTIINȚĂ pot fi cumpărați dar ARTIȘTII ADEVĂRAȚI NU! AVEM NEVOIE DE O REVOLUȚIE ARTISTICĂ ÎN LUME! Artiștii spun ADEVĂRUL, de aceea îi citim, ii ascultăm. ARTA este limbajul SUFLETULUI, Știința e limbajul Intelectului și al EGO-ului. 

   Afluență 

   Crearea lumii materiale din cea imaterială din aceeași sursă. Și în profunzime din energie și informație. Esență universului este faptul că este imaterial, 

   Totul e făcut din atomi care nu sunt o entitate materială, sunt ierarhii de informație și energie. Aceleași impulsuri de informație și energie sunt aceleași în univers, sunt doar intenții. Electron, proton, bozon, cuarci. Impulsuri de enrgie și informații. Aceste inpulsuri de energie și informație sunt nonstaf. Ce este un gând, un impuls de energie și informație. 

   Suntem un corp gânditor într-un univers gânditor. Matrice silențioasă invizibilă a nimicului, infinită abundență. Toate eceste evenimente 

   Crearea afluenței. Materializarea abundenței. 

   1. Toate posibiliotatile- afluență- abundență. Acest câmp este absolutul.inner self Ifinitatea diversitate și abundență a Universului.Schimbarea atitudinii- cunoașterea schimbă, structurează o nouă realitate – conștientizare/ Ultimate autority 

   2. mai bine și cel mai bun= evoluție în timp. Să abținem ce e mai bun pt noi. Principiul cel mai tare primul.Prima clasă în domeniu. 

   3. Fără griji, caritate- sărac dacă îți faci griji pentru că sursa din care provin este infinită, fără sfârșit și nelimitată. 

   4. Dharma - un scop în viață. Ne bucurăm și iubim munca noastră. Oferă acea cerere și oferta va veni. 

   5. Ajută-ți competitorii și dușmanii. 

   6. Gratitudine, generozitate- atributele unei conștiințe afluente- model al Dumnezeului- câmpul tuturor posibilităților- scop-scopul este în Prăpastia dintre ganduri dintre - mecanism precis Orice dorința poate fi manifestată, Cere și ți se va da, bate și ți se va descgide 

   7. dormi în prăpastia dintre gânduri, meditație transcedentală comunici cu psihe, prapastie- personal vortex- prapastie 

   8. scop clar în prăpastie, - să vindeci lumea, să faci oamenii să fie în contact cu fericirea, fericiți și că să poată crea pace, semințe plantate transformate în flori frumoase, păduri, 

   9. atașare față de rezultat 

   10. lași în seama Universului Detaliile 

   11. Fericire și umanitate 

   12. Trebuie să îți pui intenția să fii bogat-Decizia nu trebuie să fie schimbată- să fie clară 

   13. Nu trebuie să judecăm- bun sau rău, evaluări- turbulență în dialogul intern, deschide calea creativității 

   14. Iubire și lux- iubește lumea- lux ca stil de viață- prima condiție pentru abundență 

   15. Ajutăgând pe alțîi să aibă bani, orice cunoștință nouă o sursă pentru bogăție pentru indepinirea scopului, oportunități. 

   16. Nu negativitătii 

   Să punem întrebări despre ideologii, dogme, ceea ce luăm ca atare, condiționalități sociale. 

   Să primești cu gratitudine este ca și cum ai oferi 

   Energie, banii dacă oferim, primim. 

   Viața este coexinstenta tuturor valorilor opuse. 

   Un om orb nu știe ce este lumina. 

   Ca să te dezvoilti circuitul energetic trebuie să circule. 

   Fără transcendență nu există frumusețe. Stabilitate internă prin liniște. 

   Să nu îți pese de timp! Este în inima, simte nu calculează. Fără o inimă bogată averea sărăcește. 

   Înțelegerea unității pe desupra diversității, valori, frumusețe, adevăr. 

   Să apreciem viață în toată vitalitatea ei. Tagore. Același flux ce curge în univers curge și prin venele mele. Dansul din sângele în acest moment.Libertatea este dincolo de cauzalitatea spațiului -timp, al cauzalității. 

   Libertate, fericire, abandon. 

   A crea abundență și a dărui familiei, societății, lumii.Atenția este cea care contează. Tu eșți atenția ta. Dacă atenția ta este fregementată, eșți fragmentat, dacă eșți în trecut este pentru că atenția ta este în trecut.Trebuie să fim atenți la prezent. 

   O persoană bogată nu trebuie să se gândească la bani.Conștiința e sursa bogăției materiale, este chiar conștiința.Punem atenția pe calitățile atenției. Câmpul cuantic este sursa particulelor.Ele vin în existența numai când le observăm.Vin în existența numai când punem atenția ,intenția asupra lor. O particulă este creată prin procesul observației. Calitatea atenției este cea care aduce în existență particulele. 

   25 calități ale câmpului unificat, trăsături. Calitățile lui Brahman. Modelarea lui Dumnezeu, mintea lui Dumnezeu, câmpul unificat. Sinele divin, ființă pură, este sursa. 

   1. Potențial total al legilor naturale - 4 forțe, gravitatea care face posibilă mișcarea de revoluție ține planetele împreună, electromagnetism lumina, căldură, electricitare,interacțiunea slabă descompunere radioctivă și puternică ține atomul împreună.Sunt câmpuri de inteligență.câmpul infinitei inteligențe. Aceste forțe stau la baza materialității 

   2. Puternică infinită, de putere, de structurare, de organizare. Mișcarea galaxiilor, 

   3. Câmpul este conștientizare pură, este treaz. 

   4. Corelație infinită 

   5. Perfectă ordine 

   6. Dinamic dinamism – creativitate - cunoaștere pură- potențialitate, fără limite în spațiu și timp 

   7. Balanță perfectă, armonie perfectă-autosuficiență- tăcere infinită- armonizare 

   8. Autoreferinta 

   9. Invincibilitate= imortalitate 

   10. Hrănire a tot ce există, de la stele 

   11. Integrare a tot ce există- simplicitate 

   12. Purificare 

   13. Libertate care vine din experiența adevăratei naturi, 

   14. Spirit imortal, abilitate să ne bucurăm 

   15. Binecuvântare 

   În fiecare zi a lunii să acordăm atenție unei calități a câmpului, se materializează în viață noastră. A fi încriptată în conștiința ta. 

   Directă experiență cu aceste calități- transcendență- totul se vindecă.- Brahman este câmpul unificat 

   Orice dorința poate deveni realitate, se materializează. Gian Shakti- puterea cunoașterii-puterea intenției, Atman Shakti. Puterea transcendenței În fiecare există un embrion al lui Dumnezeu care dorește să se nască.

   Sinele se află în prăpastia dintre gânduri, este intuiția. 

   Trecerea de la paradigma colonianismului, a sclavagismului la o nouă paradigmă care trebuie CREATĂ de noi, de ARTIȘTI care spun ADEVĂRUL și recunosc că această paradigmă a produs traume, a dus la lipsa stimei de sine de o parte și la superiorotate pe cealaltă parte.

   Știință fără artă a adus multe nenorociri pe planetă. E nevoie de CREATIVITATE pentru a găși soluțîi Umanitatea are nevoie de o nouă istorie deoarece vechea istorie nu mai funcționează. Numai împreună putem construi o societate mai pacifistă, mai justă, mai sustenabilă, mai sănătoasă și fericită. O mișcare de la firul ierbii prin care nimeni nu mai e singur nu mai e depresiv, toți suntem o entitate, corp-minte suntem o singură entitate, suntem ființe spirituale care avem aceeași SURSĂ, există o entitate inteligenta în univers a cărei reflectare suntem. 

   Istoria etnocentrisnului, războiului, a urii,a rasismului,a terorismului, a extincției speciilor, nu a funcționat 

   Tranformare, frumusețe este noua paradigmă a femininului, cea care are grijă de calitatea vieții.Ce trebuie să facem pentru noi, pentru comunitatea noastră și a planetei.Infinită empatie, compasiune, iubire va crea o nouă viziune asupra lumii. O nouă elită a lumii care să treacă de la paradigma păianjenului la paradigmă stelei de mare, pe scurt elita trebuie să aibă o nouă calitate, cea a servirii umanității. Bunăstarea ființei umane, adică sănătate, fericire și prosperitate. să fie priroitatea lor în toate domeniile. Bunăstare fizică, socială, profesională, financiară, comunitară se bazează pe 7 piloni ai bunăstării ființei umane măsurabili: 

   - somn suficient 

   - meditație, managementul stresului 

   - mișcare,pranayama, yoga 

   - emoțiile 

   - Nutriție de calitate 

   - ritm biologic 

   - conștiința de sine, Autorealizare, Metauman, cum putem să ne vindecăm pe noi și lumea, societatea ( o societate mai pacifica, mai creativă în direcția cooperării globale) 

   Noii lideri 

   L- Look and Leasen decât să vorbeșți 

   E – Emotionali iubire și acțiune 

   A - Awerness, 

   D- dare to dream and new reality and do it, a răspunde în mod creativ la probleme 

   E- Empowerment, 

   R- Responsability 

   S- Synchronicity

   Liderul de tip masculin trebuie să fie înlocuit de tiparul feminin, de arhetipul creativ feminin, al mamei, al intuiției, al vindecării. 

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie