PwC: Sectorul de reciclare a bateriilor pentru maşini electrice din UE va necesita investiţii de 9 miliarde de euro până în 2035

T.B.
Companii / 24 octombrie 2023

Daniel Anghel, Partener şi Liderul serviciilor pentru industria auto din cadrul PwC România

Daniel Anghel, Partener şi Liderul serviciilor pentru industria auto din cadrul PwC România

Sectorul de reciclare a bateriilor pentru maşinile electrice din Uniunea Europeană (UE) va avea nevoie de investiţii de 9 miliarde euro pentru extinderea capacităţilor până în 2035, pentru a ţine pasul cu majorarea producţiei, arată raportul "EU recycling market" realizat de strategy&, departamentul global de strategie al PwC, se arată într-un comunicat al companiei menţionate.

"Reciclarea bateriilor a luat avânt în ultimul an, cu multe companii mari care au anunţat diverse iniţiative în domeniu. În condiţiile în care aproximativ 40% din toate vehiculele uşoare ar putea fi electrice până în 2030 sunt necesare investiţii masive în capacităţi de reciclare. Deşi este foarte reglementat, sectorul de reciclare poate deveni o afacere viabilă, estimările arătând că poate genera venituri de opt miliarde euro", a declarat Daniel Anghel, Partener şi Liderul serviciilor pentru industria auto din cadrul PwC România, potrivit comunicatului.

Producţia de baterii pentru maşinile electrice din UE va ajunge la circa 900 GWh până în 2030, informează PwC. În prezent, centrele specializate pot acoperi un volum de baterii de 5 GWh, iar până în 2030 se estimează o creştere a cererii de reciclare de 20 de ori, la 100 GWh, impulsionată în principal de deşeurile fabricilor de baterii şi maşini electrice, menţionează compania.

Din 2030, când primul val de electrificare va ajunge la sfârşitul ciclului de viaţă, cererea de reciclare va creşte de încă zece ori, se mai arată în comunicat. În cifre, estimările arată că până la 1.000 GWh de baterii vor fi scoase din uz până în 2040, conform sursei menţionate.

De asemenea, potrivit raportului, mai multe produse reciclate disponibile la costuri competitive vor avea un impact pozitiv asupra preţurilor bateriilor, care ar putea scădea cu până la 20%, stimulând în continuare procesul de electrificare şi piaţa de reciclare, arată datele comunicatului.

Cu reglementări stricte încă din 2013, Coreea de Sud şi China sunt lideri în ceea ce priveşte reciclarea bateriilor, ratele actuale ajungând la aproximativ 90%, transmite sursa indicată.

Ca urmare a reglementărilor din Asia, UE şi-a revizuit cadrul de reglementare în acest an, printre altele, impunând o eficienţă de reciclare de 70% începând cu 2031, potrivit comunicatului. Până în prezent, directiva UE privind bateriile stipula o rată de reciclare de 55%. Regulamentul revizuit al UE stabileşte obiective de eficienţă şi rate de reciclare pentru fiecare material critic şi un nivel minim de utilizare a materialelor reciclate, relatează compania.

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb