Crypto

Radio Guerrilla va emite, din nou, în Bucureşti şi în alte 6 oraşe

Alexandru Costea
Media-Advertising / 24 noiembrie 2015

Radio Guerrilla a câştigat, în urma concursului Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), şapte din cele 23 de frecvenţe radio pierdute în 2013, anunţul fiind făcut în cadrul şedinţei CNA de azi, transmit surse din media.

Licenţele sunt în: Bucureşti (94,8 MHz), Craiova (92,7 MHz), Bistriţa (95,1 MHz), Brăila (105,5 MHz), Darabani (97,6 MHz), Timişoara (100,0 MHz) şi Vaslui (95,2 MHz).

CNA a organizat, în perioada 17 - 24 noiembrie, un concurs de acordare a 48 de frecvenţe FM şi AM, care sunt disponibile în prezent.

Între frecvenţele care au fost scoase la concurs se află şi cele care au aparţinut Radio Guerrilla. La concurs s-au înscris 63 de societăţi, care vor fie să îşi lanseze posturi noi de radio, fie să îşi extindă reţelele existente.

Câştigătorii acestor frecvenţe radio, printre care se află şi două în Bucureşti, sunt decişi de membrii CNA, prin vot, în şedinţa de azi, la care au participat Răsvan Popescu, vicepreşedintele CNA, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Radu Călin Cristea. La şedinţă nu au participat Laura Georgescu, preşedintele CNA, şi membrul Florin Gabrea.

Cele două frecvenţe din Bucureşti, cele mai disputate, au fost câştigate de Radio Guerrilla, respectiv de Antena 3.

CNA a retras toate licenţele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauză că acestea nu mai erau operate de societatea care le deţinea oficial - Realitatea Media SA -, ci de o alta - Expresiv SA, potrivit Mediafax. Decizia a implicat toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre şi o licenţă de satelit) pe care Realitatea Media SA le deţinea. Licenţele au fost scoase la concurs după finalizarea disputelor în instanţă dintre CNA şi Realitatea Media, pe care Consiliul le-a câştigat definitiv şi irevocabil.

Echipa Guerrilla, în frunte cu Liviu Mihaiu şi Mihai Dobrovolschi, s-a prezent la concursul CNA pe 19 noiembrie, Mihaiu declarând cu acel prilej că Guerrilla va continua să fie un radio independent, al societăţii civile şi al celei culturale. De asemenea, Liviu Mihaiu a declarat atunci, pentru Mediafax, că, dacă va primi frecvenţe înapoi la concursul CNA, echipa Guerrilla va relansa acest post în maximum două luni. El a mai spus că, în prezent, deţine în nume personal marca Radio Guerrilla.

Licenţele Guerrilla au fost obţinute la concursul CNA de societatea Radio Guerrilla SRL, ai cărei asociaţi sunt Mihai Dobrovolschi - 41%, Adrian Edmondo Popescu - 41%, Sorin Marius Faur - 5%, Delia Luciana Panait - 2% şi alte 11 persoane fizice, cu câte 1%. Valoarea investiţiei iniţiale în punerea în funcţiune a frecvenţelor Radio Guerrilla este estimată la circa 186.420 de euro (aparatură şi echipamente, spaţiu studio şi mobilier/birotică), potrivit dosarului de concurs depus la CNA.

Pe de altă parte, societatea Antena 3 SA a primit frecvenţa 106,2 MHz. Societatea Antena 3 SA vrea să lanseze un radio cu tematică informativă, intitulat 3 FM, care va fi un post premium, dedicat în primul rând bucureştenilor, după cum a declarat Mihai Gâdea, pe 17 noiembrie, când a fost audiat în concursul organizat de CNA pentru atribuirea unor frecvenţe libere.

Înaintea începerii votului, membrul CNA Radu Călin Cristea a anunţat că va vota pentru radio 3FM, potrivit Agerpres.

"Am să susţin radioul Antenei 3 dintr-o logică care ţine de raţiune şi de pragmatism. În seara cu audierea ministrului Justiţiei, Antena 3 a avut rating de 13,4", a spus acesta, argumentând că este important ca bucureştenii să asculte un radio conectat cu o televiziune de asemenea impact.

3 FM a concurat în competiţia CNA pentru o singură frecvenţă, respectiv pentru 106,2 MHz din Bucureşti, pe care a emis Click FM, căruia Consiliul i-a retras licenţa pe 18 iulie 2013, din cauză că nu respecta legislaţia audiovizualului, făcând ulterior obiectul unor dispute în instanţă.

Potrivit planurilor prezentate de Mihai Gâdea şi Adrian Ursu, pe 17 noiembrie, în concursul CNA, 3 FM va difuza programe producţie proprie (53%) şi va retransmite programe de la televiziunea Antena 3 (precum "Sinteza zilei", cu Mihai Gâdea). Investiţia iniţială în echipamentele necesare pentru lansarea acestui post de radio este estimată la aproximativ 19.300 de euro, având în vedere că există spaţii pentru emisie şi producţie în dotarea grupului Intact, din care va face parte şi 3 FM, potrivit informaţiilor prezentate în timpul concursului CNA.

Pe de altă parte, printre câştigătorii unor frecvenţe de radio la concursul CNA s-au numărat şi postul de radio muzical Radio Tanănana (care va emite şi la Hunedoara, pe 92,1 MHz, şi la Târgovişte, pe 90,5 MHz), postul pentru copii Itsy Bitsy (care va emite şi la Constanţa, pe 97,8 MHz), RFI România, filiala Radio France Internationale (care va emite şi la Sibiu, pe 89,0 MHz, şi la Timişoara, pe 96,9 MHz), Rock FM (care va emite şi la Sighişoara, pe 105,4 MHz, şi la Vaslui, pe 91,2 MHz) şi Naţional FM (care va emite şi la Slobozia, pe 88,9 MHz).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Laturile latrinelor voiculesciene continua sa fie azvarlite cu nonsalanta de securistul binecunoscut radu calin cristea , nimic nou...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

01 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4299
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6469
Gram de aur (XAU)Gram de aur227.1710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro