Radu Furnică: "Vom avea un nou director BVB cât de curând posibil"

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 aprilie 2013

Radu Furnică: "Vom avea un nou director BVB cât de curând posibil"

Procesul de selecţie al unui nou director al BVB merge foarte bine, ne-a spus Radu Furnică, preşedintele companiei Leadership Development Solutions (LDS), "head-hunter"-ul care l-a propus pe Victor Cionga pentru funcţia de CEO al Bursei de Valori Bucureşti.

Radu Furnică ne-a spus, vineri, că "problema" se va rezolva cât de curând posibil: "Lucrurile merg spre bine, situaţia la bursă este bună, deci nu văd niciun motiv de îngrijorare".

Domnia sa ne-a spus, după demiterea lui Victor Cionga de către Consiliul de Administraţie BVB, că are toate intenţiile să lucreze în continuare cu Bursa pentru găsirea unui nou director general.

Contactat telefonic, preşedintele Consiliului Bursei, Lucian Anghel, nu a dorit să facă niciun comentariu pe marginea acestui subiect.

Victor Cionga a fost demis din func-ţia de director general al BVB, pe 28 martie, de către Consiliul Bursei. Consiliul a anunţat într-un comunicat că încetarea contractului lui Victor Cionga devine efectivă în termen de două luni de la transmiterea notificării.

Conform comunicatului, decizia Consiliului de Administraţie al BVB a fost luată ca urmare a faptului că, raportat la aşteptările CA-ului, procesul de restructurare al Bursei de Valori Bucureşti nu a înregistrat un progres suficient de rapid fiind în etape incipiente.

Conform informării bursei, Victor Cionga va continua să îşi exercite res-ponsabilităţile de director general al BVB, astfel încât să se asigure o tranziţie cât mai uşoară spre preluarea atribuţiilor de către o altă persoană selectată de Consiliul de Administraţie pentru poziţia de director general.

Conducerea Bursei l-a numit pe Victor Cionga în funcţia de director general, în luna iulie. Înainte să îl selecteze pe Victor Cionga, BVB a avut discuţii cu bancherul Bogdan Patriniche, dar şi cu Astridel Rădules-cu, şeful Direcţiei de Supraveghere a Bursei de la Milano.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Slugoiul de anghel sa plece anul acesta, iar director sa fie selectat tot unul care impartea arme la revolutie

    furnica sa returneze banii la bvb !!!

    bataie de joc selectia asta....anghel nu are de comentat...poate el sa comenteze ceva ?...e principalul vinovat pt selectia minunata .... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro