RADU HANGA, PREŞEDINTE BVB:Bursa de la Bucureşti îşi îndeplineşte tot mai bine rolul de a finanţa companiile româneşti

G.B
Piaţa de Capital / 12 iulie 2021

 Radu Hanga,preşedintele BVB

Radu Hanga,preşedintele BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) merge în direcţia bună şi îşi îndeplineşte tot mai bine rolul de a asigura finanţarea cu capital a companiilor româneşti, a declarat, astăzi, preşedintele BVB, Radu Hanga, la evenimentul de listare a acţiunilor dezvoltatorului imobiliar premium One United Properties, potrivit Agerpres.

"Unul dintre cei mai activ dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidenţiale premium în Bucureşti, în Mamaia, Constanţa - compania One United Properties - a atras prin intemediul Bursei de Valori Bucureşti 260 de milioane de lei în cadrul unei majorări de capital social, derulată în perioada 22 iunie - 2 iulie. Oferta a fost suprasubscrisă atât pe tranşa de investitori instituţionali, cât şi pe tranşa de investitori de retail (...) Pentru noi este o a doua ofertă publică încheiată anul acesta, după TTS - o companie de transport fluvial. La distanţă de doar două luni avem o a doua listare prin ofertă publică pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti. Ce vedem că se întâmplă acum ne confirmă faptul că Bursa de Valori Bucureşti merge în direcţia bună, că ne îndeplinim tot mai bine rolul de a asigura finanţarea cu capital pentru companiile româneşti", a afirmat Hanga.

Oficialul Bursei de la Bucureşti a menţionat faptul că One United Properties va deveni cea mai valoroasă companie românească listată pe piaţa locală de capital după Banca Transilvania şi Digi Communications.

"Dacă ne uităm la poza mai mare, este a treisprezecea listare de acţiuni pe care o vedem la Bursa de Valori Bucureşti, de departe cea mai mare performanţă din ultimii ani. Dintre cele 13 listări, două au fost pe piaţa principală - TTS şi acum One United Properties - şi încă 11 companii listate pe piaţa AeRo a Bursei de Valori Bucureşti. Capitalizare bursieră anticipată de 2,86 miliarde de lei sau 583 de milioane de euro. One United Properties va deveni a treia cea mai valoroasă companie listată la Bursa de Valori Bucureşti după Banca Transilvania şi Digi Communications. De asemenea, intră în top 10 companii din punct de vedere al evaluării la Bursă", a punctat şeful BVB.

Listarea One United Properties vine după încheierea unei oferte publice iniţiale de vânzare acţiuni pentru majorarea de capital social, prin intermediul căreia compania a atras 260 milioane de lei.

Oferta publică a avut loc în perioada 22 iunie - 2 iulie. În cadrul ofertei au fost vândute un număr de 130.007.085 acţiuni, în trei tranşe: pentru investitorii instituţionali, pentru investitorii de retail cu alocare garantată şi cu alocare pro-rata.

Acţiunile au fost vândute la un preţ de 2 lei/acţiune, iar pentru ordinele introduse în primele trei zile lucrătoare din ofertă pe tranşa investitorilor de retail cu alocare pro-rata preţul a fost de 1,94 lei/acţiune. Investitorii instituţionali au cumpărat 63% din numărul total de acţiuni, iar investitorii de retail 37% (din care 20% tranşă cu alocare garantată şi 17% tranşă cu alocare pro-rata).

Capitalizarea anticipată a companiei se ridică la 2,86 miliarde de lei. Oferta publică şi listarea au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

Companie inovatoare, dedicată accelerării adoptării practicilor de construcţii pentru clădiri eficiente din punct de vedere energetic, durabile şi sănătoase, One United Properties deţine un portofoliu de construcţii cu certificări superioare de durabilitate, eficienţă energetică şi wellness.

One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din România care a fost premiat la nivel internaţional cu premiul "Cea mai bună dezvoltare sustenabilă" din lume la International Property Awards 2019 - 2020.

În prezent, compania dezvoltă peste 4.000 de apartamente de lux şi mai multe clădiri de birouri în Bucureşti şi intenţionează să devină cel mai mare dezvoltator imobiliar din România, o piaţă dominată de jucători străini precum NEPI Rockcastle Plc şi Globalworth Real Estate Investments.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dle dumneata si Tănase nu aveti niciun merit ,iar când mă gândesc cum an de an vă dublati gratuitele la aceleași profituri ,oferiți cel mai prost exemplu Dacă la anul continuati așa tot profitul nu vă ajunge !

    Dle,decenta ,simțul măsurii, bună creștere nu intra in setul vostru de valori?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro