Abonament gratuit

Radu Mazăre, vizat în alte patru dosare penale instrumentate de DNA

D.D.
Anticorupţie /

Radu Mazăre

Radu Mazăre

Fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, este vizat în alte patru dosare penale instrumentate de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Şi actualul primar, Decebal Făgădău, este acuzat de abuz în serviciu, fiind cercetaţi şi alţi funcţionari din cadrul Primăriei.

Procurorii DNA au anunţat, miercuri, că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în trei dosare distincte şi începerea urmăririi penale într-un al patrulea dosar faţă de mai multe persoane (inculpaţi şi suspecţi) din cadrul Primăriei Constanţa.

În primul dosar sunt vizaţi Făgădău Decebal, la data faptei viceprimar al municipiului Constanţa, actualmente primar, Constantin Nicoleta, la data faptei şefă a Serviciului autorizaţii în construcţii din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa şi Dinescu Fulvia Antonela, la data faptei director executiv adjunct al Direcţiei Administraţiei Publice Locale din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, transmite News.ro.

Cei trei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

De asemenea, sunt vizaţi Tănase Luiza Elena, la data faptei arhitect-şef al Primăriei municipiului Constanţa şi Mazăre Radu Ştefan, la data faptei primar al municipiului Constanţa, ambii pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

"Starea de fapt reţinută de procurorii anticorupţie se referă la construirea, cu nerespectarea dispoziţiilor legale, în zona centrală a staţiunii Mamaia, a unui imobil în regim P+5E-6E cu destinaţie cazare şi alimentaţie publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizaţii de construire, emise în anul 2009 de Primăria municipiului Constanţa.

Al doilea dosar îl vizează doar pe Radu Mazăre, acuzat de două infracţiuni de abuz în serviciu.

"În luna mai 2007, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în calitate de primar al municipiului Constanţa, cu încălcarea prevederilor legale, a iniţiat un proiect de hotărâre în vederea vânzării prin negociere directă şi nu prin licitaţie publică, către o societate comercială, a unei suprafeţe de 4.000 mp teren, amplasată în intravilanul mun. Constanţa, zona Lacului Siutghiol. Ulterior, inculpatul a perfectat contractul de vânzare-cumpărare a acestui teren, deşi preţul de 110.000 euro fără TVA (25,25 euro/mp) era vădit mai mic decât cel real (300.305 euro fără TVA)", a mai transmis DNA.

Sursa citată a precizat că, în luna noiembrie 2012, procedând în aceeaşi manieră, inculpatul a permis realizarea unui schimb de terenuri cu o societate comercială în condiţii vădit păgubitoare pentru patrimoniul municipiului Constanţa.

Potrivit DNA, tranzacţia a fost una inutilă şi a reprezentat o formă disimulată de înstrăinare directă (nu prin licitaţie publică) şi la preţuri mult mai mici decât cele reale a unor terenuri ce prezentau interes pentru firma respectivă.

Tranzacţia a fost încheiată în forma propusă de inculpat în anul 2018, iar prin această tranzacţie societatea comercială a cedat suprafaţa de 542 mp, evaluată la suma de 15.718 euro, şi a primit la schimb 412 mp, evaluaţi la 76.396 euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie