RĂDULESCU (OPTBR):"România nu-şi foloseşte resursele naturale de luptă împotriva covid; este o mare greşeală"

J.P.
Miscellanea / 21 august 2020

"România nu-şi foloseşte resursele naturale de luptă împotriva covid; este o mare greşeală"

Comisia medicală constituită în cadrul Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR) consideră că tratamentul balnear, prin creşterea imunităţii organismului uman, reprezintă o armă naturală în lupta împotriva coronavirusului, a declarat, azi, pentru Agerpres, preşedintele asociaţiei, Nicu Rădulescu.

"Cadrele medicale din turismul balnear, care s-au constituit într-o comisie medicală a Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din Romania, care include numai medici, doctori de renume naţional şi internaţional, au susţinut şi susţin în continuare că e dovedit ştiinţific că factorii naturali de cură, însemnând apele minerale, apele termale, apele sulfuroase, apele sărate şi aşa mai departe ajută la creşterea imunităţii organismului, deci ele pot fi folosite ca un antidot - corpul uman va fi mult mai puternic, mai rezistent la acest virus. În toată lumea, în toată Europa este folosită apa termală ca un front de luptă împotriva virusului, pentru că omul se fortifică, omul devine imun, numai la noi le ţinem închise. Deci ne ţinem închise rezervele noastre, care ne definesc obiectul de activitate", a afirmat Nicu Rădulescu, conform sursei citate.

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din Romania a făcut declaraţiile în contextul nemulţumirii operatorilor din domeniul turistic faţă de interdicţia care continuă în România privind deschiderea restaurantelor la interior.

Liderul OPTBR a apreciat că oficialii din cadrul Ministerului Sănătăţii trebuie să accepte că nefolosirea de către România a resurselor balneare în lupta împotriva covid este o mare greşeală.

"Până la urmă, cineva de la Ministerul Sănătăţii va trebui să înţeleagă această chestiune, pentru că nu numai cadrele noastre medicale - deşi noi avem cadre medicale foarte bine pregătite, ci asta spun şi alţii: Comisia Medicală a European Spa Association susţine că faptul că România nu-şi foloseşte resursele naturale de luptă împotriva covid este o mare greşeală", a precizat Nicu Rădulescu.

Preşedintele patronatului din sectorul balnear a atras atenţia că sute de cadre medicale din Băile Felix sunt în prezent în şomaj.

"Turismul balnear se ocupă de sănătate. Nu este interesat oare acest Guvern ca noi să fim sănătoşi? Să luptăm cu nişte arme naturale? Că nu facem altceva decât să acumulăm pierderi. Şi acum avem la Felix (Băile Felix, n.r.) sute de cadre medicale care sunt în şomaj, că nu putut să înceapă toată activitatea. (...) Este ridicol: am fost prima ţară care am elaborat norme anti-covid, le-au preluat toate ţările europene, ne-au felicitat şi noi suntem închişi?", a subliniat Nicu Rădulescu.

Preşedintele OPTBR a amintit că România este singura ţară în care staţiunile balneare sunt închise.

"România nu poate să-şi ţină închise staţiunile balneare. La nivel european, suntem singura ţară care nu ne-am deschis sectorul balnear. Am deschis doar să mănânce, dar sectorul balnear nu este deschis. El va fi deschis când toată zona de hidro-terapie şi termo-terapie, adică tratamentele cu apă minerală, va fi deschisă. Ori această zonă nu este deschisă, şi de aceea avem probleme. Centrele spa medicale, la fel. În continuare se greşeşte pentru faptul că nu se înţelege, sau suntem băgaţi în aceeaşi oală (cu restul operatorilor turistici, n.r.), şi nu-i acelaşi lucru", a declarat Nicu Rădulescu.

Acesta a adăugat că medicii din Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din Romania au avertizat că prelungirea măsurii care interzice funcţionarea restaurantelor îi pune în pericol în lunile de toamnă pe pensionarii care vin la tratament.

"A doua problemă: cadrele medicale susţin că servirea mesei pe terase pentru pensionari şi pentru cei care fac tratamente şi sunt vulnerabili este o mare greşeală, în special în luna septembrie, când îi vom îmbolnăvi, fiind mai frig în staţiunile balneare", a încheiat preşedintele OPTBR, potrivit Agerpres.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb