Raiffeisen Bank a plasat o nouă emisiune de obligaţiuni sustenabile în lei

F.D.
Bănci-Asigurări / 29 noiembrie 2022

Raiffeisen Bank a plasat o nouă emisiune de obligaţiuni sustenabile în lei

Raiffeisen Bank S.A. a plasat cu vineri, 25 noiembrie, o nouă emisiune de obligaţiuni corporative în lei, fiind a patra emisiune de obligaţiuni senior nepreferentiale din cele sase emisiuni de obligatiuni eligibile ale băncii, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei citate, emisiunea de obligaţiuni a fost adresata investitorilor instituţionali şi a atras aproximativ 369 milioane lei cu o maturitate de 5 ani, la un cupon fix de 8,817%, respectiv 1,2 p.p. peste randamentul titlurilor de stat în lei de referinta, cu aceeaşi maturitate. De asemenea, obligaţiunile urmează să fie incluse în baza de fonduri proprii şi datorii eligibile ale băncii, după aprobarea Băncii Naţionale a României şi vor fi listate atât la Bursa din Luxembourg (LuxSE) cât şi la cea de la Bucureşti (BVB).

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanţare proiectelor sustenabile, conform criteriilor de eligibilitate descrise în Cadrul pentru Obligatiuni Sustenabile al băncii (link aici). Minim 50% din fonduri vor fi direcţionate pentru finanţarea de proiecte sociale - finanţarea intreprinderilor mici si mijlocii din regiuni subdezvoltate la nivel naţional, locuinţe accesibile, acces la servicii esenţiale de sănătate, educaţie şi infrastructură. Diferenţa va fi alocată în vederea finanţării proiectelor care susţin tranziţia verde - clădiri verzi, proiecte de energie regenerabilă, de eficienţă energetică, transport şi agricultură ecologice, proiecte de prevenire şi control al poluării, economie circulară, administrarea durabilă a resurselor de apă.

Prin emisiunile de obligaţiuni eligibile plasate în ultimii doi ani, în suma totală de peste 3,3 miliarde lei, banca îşi consolidează baza de fonduri proprii şi datorii eligibile în linie cu cerinţele regulatorii, creând astfel premizele pentru o dezvoltare sustenabilă a activităţii de creditare. Directiva europeană privind redresarea şi rezoluţia bancară (BRRD I şi II), transpusă în legislaţia locală prin legea 312/2015 cu actualizările şi modificările ulterioare, prevede crearea la nivelul tuturor instituţiilor de credit din Uniunea Europeana a unei rezerve financiare suplimentară fondurilor proprii, în principal sub forma unor instrumente de datorii eligibile subordonate depozitelor bancare, cu scopul de a contribui la creşterea stabilităţii financiare a sistemului bancar şi o protecţie sporită a deponenţilor, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Rue Maiffeisen

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro