Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Raiffeisen Bank International majorează dividendele

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Raiffeisen Bank International majorează dividendele

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a raportat ieri o creştere cu 14% a profitului său net în 2018, până la 1,27 miliarde de euro, graţie unei creşteri solide a afacerilor din Europa de Est, informează Reuters.

Venitul net din dobânzi a crescut cu 4,2%, până la 3,36 miliarde de euro, în linie cu estimările analiştilor, graţie creşterii creditelor acordate clienţilor în Rusia, unor marje mai mari în România şi creşterii dobânzilor în Cehia. De asemenea, ponderea creditelor neperformante ale RBI a scăzut la 3,8% din totalul creditelor, de la 4,4% la finele lunii septembrie, conform Agerpres.

În aceste condiţii, Raiffeisen Bank International intenţionează să majoreze dividendele acordate acţionarilor până la 0,93 euro pe acţiune, de la 0,62 euro pe acţiune anul trecut.

În România, Raiffeisen Bank este o bancă universală care deserveşte aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 5.600 de companii. Reţeaua băncii în România numără 451 de unităţi, peste 1.000 de ATM-uri, aproximativ 19.000 de EPOS-uri şi 189 de MFM (automate multifuncţionale).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS