Raiffeisen Bank International va fi al doilea market maker al emitentului pentru TeraPlast

F.D.
Bănci-Asigurări / 26 februarie

Alexandru Stânean, Director general TeraPlast

Alexandru Stânean, Director general TeraPlast

TeraPlast anunţă semnarea unui contract de market maker al emitentului cu Raiffeisen Bank International. Serviciile vor fi active din data de 1 martie 2024 şi au ca principal obiectiv creşterea lichidităţii titlurilor TRP, ceea ce va atrage şi o vizibilitate sporită a companiei atât pe piaţa internă, cât şi la nivel internaţional, conform unui comunicat de presă al companiei.

Colaborarea cu Raiffeisen Bank International include şi o componentă de analiză financiară a emitentului (Sponsored Research), ceea ce extinde sursele de informaţii disponibile pentru investitorii de pe piaţa de capital.

"O piaţă de capital atractivă presupune companii dinamice, proactive, cu o guvernanţă bine pusă la punct şi o viziune solidă, orientată către performanţă şi dezvoltare durabilă. Noi respectăm aceste criterii prin dezvoltarea continuă a Grupului TeraPlast, dar şi prin deschidere, comunicare transparentă, care să aducă investitorului datele esenţiale în deciziile sale. Prin prezenţa în FTSE Russell şi MSCI suntem pe radarul investitorilor globali, ceea ce ne motivează suplimentar să aplicăm cele mai bune practici în interesul acţionarilor şi a investitorilor, sa ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor lor. Ne aducem, totodată, contribuţia la dezvoltarea pieţei de capital din România. Colaborarea cu Raiffeisen Bank International contribuie la îmbunătăţirea lichidităţii şi minimizarea volatilităţii acţiunii TRP în beneficiul acţionarilor şi investitorilor." a afirmat Alexandru Stânean, Director general TeraPlast.

"Suntem încântaţi de decizia TeraPlast de a nominaliza Raiffeisen Bank International (RBI) în calitate de Market Maker al emitentului, ceea ce reprezintă al zecelea mandat pentru noi. Suntem încrezători că această colaborare va creşte semnificativ adâncimea pieţei şi volumul total de tranzacţionare, având astfel un impact pozitiv asupra lichidităţii acţiunilor. Apreciem încrederea acordată companiei şi expertizei noastre." a declarat Guenther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader RBI.

"Suntem încântaţi să vedem că, la aproape 5 ani de la stabilirea cadrului general de derulare al programului de Market Maker al Emitentului, acesta a creat premisele îmbunătăţirii lichidităţii companiilor listate la bursă şi că, din ce în ce mai mulţi emitenţi, implementează acest program. TeraPlast accesează deja a 2-a oară beneficiile acestui program şi ne dorim să îşi atingă obiectivele propuse care, în mod cert, vor fi în beneficiul investitorilor companiei, în particular şi al pieţei de capital, în general. Felicit şi Raiffeisen Bank International, care este din ce în ce mai activ în cadrul progamului dezvoltat de Market Maker al Emitentului", a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Contractul semnat este al doilea de acest tip încheiat de TeraPlast. Din 2020 compania beneficiază de servicii de market making al emitentului din partea BRK Financial Group.

Capitalizarea TeraPlast este de peste 262 milioane de euro, iar numărul acţionarilor a trecut de 14 mii.

În ultimele 12 luni, titlurile TRP au avut un rulaj total de peste 226 milioane de acţiuni. Au avut loc peste 45 de mii de tranzacţii, cu o valoare totală care a depăşit 24 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. actiune concertata din partea actionarului majoritar Goia pe care nu vrea sa o declare iar ASF-ul se face ca nu vede.

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb