Raiffeisen Bank listează a doua emisiune de obligaţiuni sustenabile la BVB

G.D.
Piaţa de Capital / 2 noiembrie 2022

Raiffeisen Bank listează a doua emisiune de obligaţiuni sustenabile la BVB

Raiffeisen Bank, jucător important în sectorul bancar din România, listează astăzi, 2 noiembrie a doua emisiune de obligaţiuni sustenabile la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în valoare de 325,5 milioane de lei, conform unui comunicat remis redacţiei. Obligaţiunile, care se vor tranzacţiona sub simbolul bursier RBRO27B pe Piaţa Reglementată a bursei, reprezintă a 2-a emisiune de obligaţiuni sustenabile pe care Raiffeisen Bank o listează la BVB şi a 6-a emisiune de obligaţiuni tranzacţionabilă la bursă, valoarea tuturor celor 6 obligaţiuni emise de Raiffeisen Bank fiind de peste 3,3 miliarde de lei.

Potrivit sursei citate, obligaţiunile sustenabile, ordinare, eligibile, de tip senior, denominate în lei care intră la tranzacţionare astăzi, 2 noiembrie, au o maturitate de 5 ani, fiind scadente în data de 18 octombrie 2027 şi o dobândă fixă anuală de 9,404 %.

"În ciuda contextului geopolitic dificil, a condiţiilor de piaţă şi a volatilităţii pieţei de capital, continuăm angajamentul nostru pentru banking responsabil şi listăm la Bursa de Valori Bucureşti o nouă emisiune de obligaţiuni în format ESG emisă cu succes conform Cadrului pentru Obligaţiuni Sustenabile al Raiffeisen Bank. Această emisiune ne va permite să direcţionăm fondurile obţinute către proiecte care aduc o contribuţie valoroasă comunităţii şi mediului înconjurător", a declarat, Romulus Mircea, Director Managementul Activelor şi Pasivelor Raiffeisen Bank.

"Raiffeisen Bank revine cu a doua emisiune de obligaţiuni sustenabile la Bursa de Valori Bucureşti, după ce prima, în valoare de 500,85 milioane de lei a fost emisă în luna august a acestui an. Ne bucurăm să vedem acest angajament al echipei Raiffeisen de a contribui la dezvoltarea unei economii sustenabile în România. Cu fiecare nouă emisiune de obligaţiuni sustenabile demonstrăm că Bursa este un instrument viabil prin care putem să construim premisele unei economii responsabile. Susţinem iniţiativele care contribuie la tranziţia spre o economie verde şi sperăm să vedem tot mai multe proiecte dedicate sustenabilităţii la Bursa de Valori Bucureşti", a spus Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanţarea şi refinanţarea, parţială sau integrală, a unor împrumuturi eligibile noi sau existente care oferă beneficii distincte pentru mediu, cum sunt Împrumuturile Verzi şi Sociale Eligibile, cu o alocare minimă de 50% pentru categoriile sociale. Diferenţa până la 100% va fi alocată categoriilor verzi conform criteriilor de eligibilitate descrise în Cadrul Emitentului privind emisiunea de Obligaţiuni pentru Sustenabilitate al băncii, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro