Raiffeisen Bank susţine, pentru al treilea an consecutiv, Romania ClimAccelerator

S.B.
Bănci-Asigurări / 23 mai

Raiffeisen Bank susţine, pentru al treilea an consecutiv, Romania ClimAccelerator

Programul Romania ClimAccelerator deschide din nou uşile şi în acest an startup-urilor cu idei şi soluţii inovatoare din zona Greentech, aflate în două stadii diferite de dezvoltare, oferind acces la know-how, o reţea de consultanţi, mentori, investitori, sprijin în accelerarea afacerii cât şi oportunităţi de finanţare.

Romania ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC, cea mai importantă iniţiativă europeană în domeniul inovaţiei climatice, de Impact Hub Bucharest având anul acesta în calitate de partenerii principali Raiffeisen Bank România şi OMV Petrom.

Având în vedere obiectivul Uniunii Europene de a atinge neutralitatea din punct de vedere climatic până în 2050, Raiffeisen Bank România şi-a asumat rolul de pionier în tranziţia către o economie neutră şi o comunitate durabilă, înţelegând de asemenea necesitatea asigurării unei tranziţii rapide şi eficiente către un model economic durabil. Totodată susţinem inovaţia în calitate de catalizator în identificarea de soluţii sustenabile la schimbările climatice.

"Există un potenţial imens în România în ceea ce priveşte dezvoltarea proiectelor sustenabile, pentru că piaţa locală se află încă într-o perioadă incipientă, în care învaţă cum să integreze astfel de proiecte în economie. Am început deja să schimbăm modul în care folosim resursele şi implicit mentalitatea antreprenorilor în această direcţie. Contribuim activ la conturarea mediului antreprenorial şi suntem bucuroşi să fim pentru al treilea an parteneri al programului ClimAccelerator, prin care sprijinim startup-urile inovatoare, care vor să aducă o schimbare a modului în care se face business în România", a menţionat Raluca Nicolescu, Director IMM la Raiffeisen Bank.

Romania ClimAccelerator este totodată şi o rampă de lansare şi creştere pentru inovatorii români, acceleratorul adresându-se startup-urilor din categoriile early-stage şi MVP cu soluţii tech din zone precum cleantech, waste management, construcţii sustenabile, gestionarea emisiilor de carbon, producţie sustenabilă, energie regenerabilă, transport sau reciclare.

Prin beneficiile oferite startup-urilor participante, partenerii europeni şi naţionali de program, structura acceleratorului şi reţeaua de mentori implicată, Romania ClimAccelerator este cel mai complex accelerator din România pentru startup-urile din zona greentech.

"Bazându-ne pe succesul primelor două ediţii ale Black Sea ClimAccelerator, Romania ClimAccelerator este evoluţia naturală a programului, cu focus exclusiv pe ecosistemul local, bazat pe următorii piloni: conştientizare şi inspiraţie, educaţie şi know-how, pregătirea startup-urilor pentru finanţare şi investiţii, scalabilitate şi sprijin ulterior, crearea unui ecosistem de inovatori, factori de decizie şi actori cheie şi generarea de impact pe termen lung. Ne bucurăm să avem alături de noi, pentru a treia ediţie la rând, parteneri strategici care înţeleg importanţa sprijinirii startup-urilor din România care, prin inovaţie şi tehnologie, contribuie concret la crearea unui viitor verde, sustenabil.", a declarat Oana Craioveanu, co-fondator Impact Hub Bucharest.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro