Raiffesen Bank a aprobat primele 20 de credite IMM Invest

M.G.
Bănci-Asigurări / 20 mai 2020

Raiffesen Bank a aprobat primele 20 de credite IMM Invest

Raiffeisen Bank şi-a adaptat fluxurile de creditare pentru companii la programul IMM Invest şi a aprobat primele 20 de credite, informează astăzi banca, într-un comunicat.

Banca are până acum peste 4.500 de solicitări pentru credite IMM Invest. Raiffeisen Bank este unul dintre partenerii principali ai FNGIMM în programul IMM Invest. Programul permite companiilor să ia credite de la bănci cu garanţii date de stat şi are o valoare totală a garanţiilor de 15 miliarde de lei.

"Lucrăm realmente zi şi noapte pentru a putea răspunde solicitărilor pentru credite IMM Invest, în cel mai scurt timp. Ştim că în acest fel sprijinim companiile pentru relansarea activităţii, dar şi păstrarea sau crearea locurilor de muncă. Din analiza de până acum a dosarelor de credite, există un interes mai mare pentru finanţarea activităţii curente sau o combinaţie între capital de lucru şi investiţii, dar acest lucru era de aşteptat, având în vedere cele două luni de încetinire sau în unele cazuri, de oprire a operaţiunilor. Noi şi clienţii noştri suntem într-un dialog continuu şi într-un proces de învăţare, de comunicare şi de consultanţă reciprocă. Acesta este marele câştig al perioadei pe care o traversăm", a declarat Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen Bank.

Din analizele preliminare ale băncii pe portofoliul de solicitări de credite IMM Invest, rezultă preferinţa companiilor mici pentru credite de capital de lucru, în timp ce companiile eligibile de mărime medie îşi propun să obţină mai ales credite de investiţii.

"Susţinerea producătorilor din România este un obiectiv important pentru Raiffeisen Bank, iar parteneriatul cu IMM Invest este parte a realizării acestuia. În primele zile ale deschiderii programului, am avut peste 260 de companii aplicante dintre corporaţiile medii, cu sume solicitate la finanţare de peste 1,2 miliarde de lei. Ne bucură faptul că cele mai multe dintre solicitări vizează proiecte de investiţie, dovadă clară a consolidării spiritului antreprenorial în România. Responsabilitatea în alocarea fondurilor statului este de asemenea o prioritate pentru Raiffeisen Bank. Înţelegem nevoia de adaptare a mediului antreprenorial la noua realitate economică şi analizăm fezabilitatea proiectelor şi modul în care acestea aduc valoare adaugată în domeniul în care activează", a spus Radu Ciocoiu, director executiv corporaţii medii la Raiffeisen Bank.

Procesul de acordare a creditelor IMM Invest la Raiffeisen Bank poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, pentru că procesul de analiză depinde de complexitatea afacerilor companiei solicitante.

"A fost necesară o perioadă de adaptare la procesul de creditare propriu programului, dar acum toate fluxurile pe fiecare tipologie de clienţi şi tip de credit funcţionează, astfel încât clienţii se pot aştepta la un număr mare de răspunsuri în următoarele zile. De asemenea, suntem în dialog permanent cu clienţii şi cu FNGCIMM pentru clarificări în dosarele de credit, astfel încât tipul şi mărimea creditului să fie cele potrivite pentru fiecare companie în parte", a adăugat Raluca Nicolescu.

Imediat după declararea stării de urgenţă în România, clienţii Corporate şi IMM ai băncii au fost contactaţi pentru a vedea care este situaţia lor şi pentru a găsi împreună soluţiile potrivite, dacă acestea se impuneau. Au fost contactate cu prioritate companiile din industriile cele mai afectate pe termen scurt sau mediu de criza sanitară. Peste 2.500 de IMM-uri au fost deja sprijinite prin amânarea ratelor la credite, prelungirea liniilor de credit sau alte măsuri necesare. De asemenea, programul Factory by Raiffeisen, dedicat finanţării start-up-urilor, a fost extins, fiind incluse start-up-uri care pot aduce o contribuţie societăţii în această perioadă.

Raiffeisen Bank avea la 31 martie 2020 peste 2,1 milioane de clienţi persoane fizice, aproximativ 93.000 de IMM-uri şi 5.700 de companii mari şi medii. De asemenea, la Raiffeisen Bank lucrează aproximativ 4.900 de angajaţi, în peste 350 de unităţi în toată ţara. Banca are în România reţele extinse de ATM-uri (770), POS-uri (22.300) şi maşini multifuncţionale (334).

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Vagabontii astia au facut exituri de capital in 2017-2018, acum au primit injectii de lichiditate ca sa aibe balantele curate si sa poata acorda alte credite in piata.

  A, sa nu uitam si cu depozitele pe euro de au anuntat clientii sa le inchida, deci vrajeala asta era orchestrata cu lichiditatea fix prin canalele lor bancare a curs numerarul din guvern, nici nu ma mir. 

  Ia de aici boss lichiditate, sa dai si tu curat la balante gen "creditworthy" la relatia principala cu statul. 

  Da sa iti spal si rufele murdare; ce nu stiati ? 

  RFZB a acordat sin in 2006-2007 credite de consum neperformante in cardarie cu interpusi ce aciuau persoane sa se increditeze oferind comisioane celor care le ofereau 10000 mii de euro, spaga era 3000 euro, da pe zona 13 Septembrie. Daca se verifica dupa CNP celor ce le-au acordat credite o sa se vada ce nivel de trai aveau,ce posibilitati cat si rata de neperformanta. 

  Unu de a accesat 4 credite la 4 banci in valoare de 47000 mii euro, unde nu se califica la ipotecar, dar la imprumut personal au dat aia fara sa interogheze sistemul ANAF. 

  Asa practica bancile rutele ocolitoare de a varsa creditele in piata la oameni ce nu au putere de achitare; ala avea salariu de Raionar la Mega Image (asta intamplare recenta) 

  Ala din 2008 nu a mai platit, si ca el au fost mai multi ce erau aciuati pe zona aia.. comisioane babane facute de aia atunci. 

  Cati credeti ca sunt acum care au accesat crdite de consum pentru imobiliare? 

  O groaza.... 

  Vedem in urmatorii 2-4 ani distractia, in timp ce IMM-urile ce acceseaza creditele pe varful asta speculativ urmeaza sa le recleze lor balantele interne dintre pasivele si activele de pe bilant. 

  Ce vagabonti; bine inteles urmand ca IMM-urile sa se lupte in piata pentru o incetinere de invartire a fluxurilor numerare. Iar care IMM-plesneste, activele lor vor fi valorificate de banci, in timp ce mizeriile creditarii trecute vor fi impachetate ia in ceva frumos si vandute iar pe urmatorul trend ascendent economic. 

  Va tin astia pe linii de plutire pe fata, nici nu mai se face haz la tv sau in presa. 

  Gen liniste ca nu vede, nu aude...

  Pentru Bankeri, investitori si oameni de rand recomand:

  Princes of the Yen - True Story Documentary Channel - pe youtube 

  Asta ca sa aruncati o privire pe fereastra viitorului, a Romaniei, in cazul in care alte politici monetare vin din urma. 

  Imi fac datoria sa va aduc la cunostinta ca o parte din populatie este constienta de mecanismele voastre. 

  Ce minciuna sfruntata! Pe noi nu ne-a contactat nimeni de la banca...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

17 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9473
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1999
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5309
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7880
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.6026

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro