RALUCA TURCAN:"Dacă ar exista o decizie politică, astăzi, pensiile în ţara noastră ar putea fi modificate şi cu 25%"

V.G.
Politică / 31 octombrie 2022

"Dacă ar exista o decizie politică, astăzi, pensiile în ţara noastră ar putea fi modificate şi cu 25%"

Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan a afirmat că, în cazul în care ar fi existat o decizie politică, atunci în prezent, pensiile în România ar putea fi modificate şi cu 25%, şi nici atunci nu s-ar atinge pragul de 9,4% din PIB, inclus în PNRR, relatează News.ro.

"Dacă ar exista o decizie politică, astăzi, pensiile în România ar putea fi modificate şi cu 25% şi nici atunci nu s-ar atinge pragul de 9,4 % din PIB, inclus în PNRR. Tema procentului din PIB de 9,4% care trebuie modificat la Bruxelles, pentru a creşte pensiile, este una falsă şi incorectă pentru milioane de pensionari. Este o manipulare politică prin care ministrul Muncii încearcă să se derobeze de responsabilităţile funcţiei. Ministrul PSD al Muncii aruncă fumigene ştiind bine că ministrul PSD al Finanţelor nu are de unde să îi dea banii pentru o creştere foarte mare a pensiilor. PNRR nu conţine altceva decât obligaţiile de reformă ale guvernului României. De aceste obligaţii nu poate fugi niciun ministru. La sfârşitul anului 2020, la prima variantă a PNRR, Ministerul Muncii nu primea niciun ban din PNRR", a scris Raluca Turcan, astăzi pe Facebook.

Ea a reamintit că, în numai câteva luni, au fost realizate două obiective - "Reforme: pensii, salarii, asistenţă socială; - Investiţii în infrastructura socială şi digitaliazare. În felul acesta, oricine devine premier şi ministru al muncii are obligaţii majore legate de modernizarea legislaţiei naţionale. E simplu: bani contra muncă!".

Turcan a adăugat că viziunea ei este de a sprijini oamenii cu venituri mici afectaţi de creşterile de preţuri şi a avansat o serie de măsuri în acest sens.

De asemenea, Raluca Turcan crede că, pentru a sprijini oamenii cu venituri mici afectaţi de creşterile de preţuri, pot fi luate următoarele masuri:

- Până la finalizarea proiectelor mari de lege pe pensii publice şi speciale, să fie modificat rapid plafonul de impozitare, prin creşterea plafonului de la care se plăteşte impozit, pentru a face o diferenţiere constituţională între pensiile aflate în plata;

⁃ Creşterea de la 1 ianuarie a punctului de pensie cu maximum posibil. Atenţie! Cu această majorare, cresc cu acelaşi procent şi cele foarte mici şi cele mari, de 20.000 de exemplu;

- Acordarea chiar de anul acesta a unor ajutoare de tipul one-off, ca o singura plată, pentru cei cu venituri mici - fie că vorbim de pensionari, fie că vorbim de angajaţi sub un anumit plafon;

- Creşterea beneficiilor de asistenţă socială, prin majorarea ISR (Indicele Social de Referinţă). Beneficiile raportate la ISR sunt: ajutorul social, alocaţia pentru susţinerea familiei, alocaţia lunară de plasament, prestaţiile sociale pentru persoanele cu handicap (adulţi şi copii), nivelul minim al indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi al indemnizaţiei de acomodare, sprijinul pentru adoptatori şi ajutorul pentru refugiaţi);

- Aducerea pensiilor speciale cât mai aproape de contributivitate;

- Majorarea salariului minim care îi sprijină în special pe angajaţii din mediul privat.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. DAAAA!!!

  Normal Raluco.... pai economistii lu peste nu spun: 

  Cand populatia scade pe capete creste per capita si deci povara "pensionarilor" devine din ce in ce mai mica ca procent din gdp.  

  Pentru ca real mor mai rapid si mai accelerat pensionarii decat oamenii aflati in momentul acesta in campul munci; mai rau e pe ciclu scurt cand intra in campul de munca tineri ep venituri mai mici iar cei cu varste de 35-45 ani risca sa is piarda locurile de munca in recesiune... atunci e mai greu cu cresterea pensiilor cand gdpul se va prabusi sub povare creditului ce va sta balon in economia rspectiva. 

  s c cret 

  Raluca, lasa-ne,

  Mai mult rau decat ne-ai facut tu, romanilor cu PNNR-ul tau, nu poate nimeni sa ne faca.  

  Dumnezeu insa, nu poate sa treaca peste netrebnicie, jigodism, nemernicie si mai ales peste firea Sataanica.  

  Ca omul ori este cu Dumnezeu, credincios, milos, drept, corect, omenos, cinstit, ori cu Satana, crud, fara mila, fara credinta, spurcaciune, jigodie, nemernic, raufacator.  

  Si cu PNNR, ul tau nu pari a fi de partea romanilor si a lui Dumnezeu.  

  Si nici nu stii ce ai facut. 

  Ca pentru raul ce l-ai facut poporului roman, nu numai tu si urmasii tai o sa sufere,(daca ii ai) ci si inaintasii tai, in veci de veci.

  Amin.  

  Micuta se refera la pesniile speciale!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8858
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4803
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8787
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5520
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.0697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro