Revista BURSA Construcţiilor

RALUCA TURCAN:''Depinde de noi toţi să depăşim faza proiectelor pe hârtie şi să dezvoltăm Valea Jiului''

G.U.
Politică / 13 aprilie

''Depinde de noi toţi să depăşim faza proiectelor pe hârtie şi să dezvoltăm Valea Jiului''

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a discutat astăzi cu reprezentanţii minerilor din Valea Jiului şi cu reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara soluţiile legislative pentru protejarea angajaţilor din minerit şi energie care îşi vor pierde locurile de muncă, informează Agerpres.

"Ştiu că activitatea economică din Valea Jiului este de 30 de ani încoace un "cartof fierbinte", dar la fel de mult cred că de noi toţi - guvernanţi, sindicate, autorităţi locale, oameni ai Văii Jiului - depinde să depăşim faza proiectelor pe hârtie şi să dezvoltăm cu adevărat zona. Modalităţile de sprijin pentru persoanele care urmează a fi disponibilizate în urma restructurării Complexului Energetic Hunedoara reprezintă o preocupare pentru noi, mai ales în condiţiile în care Ministerul Muncii a fost cel care şi-a asumat, la sfârşitul lunii februarie, plata drepturilor restante pentru mineri", a scris ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.

Acesta a subliniat că, în cadrul discuţiilor, au fost abordate şi intervenţiile punctuale pe care Ministerul Muncii le-ar putea avea, prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru a facilita reintegrarea pe piaţa muncii în zona Văii Jiului.

"Oamenii care îşi încheie acum activitatea, mulţi dintre ei dornici să rămână în zona în care au crescut şi au muncit atâţia ani, au de cele mai multe ori atât vârsta, cât şi dorinţa de a se menţine în viaţa activă şi ne-am propus să îi sprijinim în acest sens", a punctat Turcan.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat vineri că săptămâna aceasta va prezenta în Guvern Memorandumul referitor la planul de restructurare pentru Complexul Energetic Hunedoara (CEH), ulterior urmând să fie realizate demersuri pentru punerea în acord cu Uniunea Europeană, notează sursa citată.

Acesta declara în februarie că Ministerul Energiei a susţinut că soluţia divizării CEH în două companii, una care să treacă sub autoritatea Consiliului Judeţean şi alta care să rămână în coordonarea ministerului, rămâne cea mai sustenabilă opţiune.

"Lucrăm deja de anul trecut la procedura de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara, folosind Ordonanţa 60. Numai că a durat foarte mult şi încă mai durează. Sper să o finalizăm într-o lună, o lună şi jumătate. Este vorba de separarea Termocentralei de la Paroşeni, împreună cu cele patru mine, într-o societate prin dare în plată către ANAF şi preluarea datoriilor, ştergerea datoriilor şi revenirea în circuitul economic prin Ministerul Energiei, şi Termocentrala de la Mintia către administraţia locală, Consiliul Judeţean sau Primărie", explica ministrul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Lăsați proiectele de FEZABILITATE la urmă .....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

17 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9256
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0527
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7135
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro