Raluca Turcan: "Ia este un element care a demonstrat că are puterea să unească românii"

F.D.
Miscellanea / 24 iunie

Raluca Turcan: "Ia este un element care a demonstrat că are puterea să unească românii"

Simbol al tradiţiei româneşti, ia este un element care ne-a demonstrat că are puterea să unească români cu aceeaşi dorinţă - protejarea şi recunoaşterea patrimoniului cultural, a afirmat luni ministrul Culturii, Raluca Turcan, relatează Agerpres.

"În urmă cu puţin timp, români de pretutindeni s-au alăturat campaniei "give credit", care viza valoarea inestimabilă şi recunoaşterea la nivel internaţional a iei româneşti. Astăzi, de Ziua Universală a Iei, sub tema "Un nou început - Give Credit", mă bucur că reuşim să ne protejăm patrimoniul cultural şi să transmitem lumii mesajul iubirii şi al respectului faţă de portul popular românesc şi artizani", a precizat Raluca Turcan.

Potrivit sursei citate, după folosirea de către compania Louis Vuitton a modelului iei specifice zonei Sibiului ca sursă inspiraţională pentru unele piese din colecţia "LV By The Pool" 2024, Ministerul Culturii a deschis un dialog cu reprezentanţii grupului Louis Vuitton Moet Hennessy care vizează o serie de evenimente şi expoziţii în care ia şi artizanii/meşteşugarii din România să fie puşi în valoare la nivel mondial.

"Felicit Asociaţia "La blouse roumaine - IA", care sprijină eforturile comunităţii de a promova şi proteja ia şi valorile culturale româneşti şi universale şi le mulţumesc celor care iau parte la acest exemplu de mândrie naţională", a mai susţinut ministrul.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, declara pe 3 iunie, pentru AGERPRES, că intenţionează să se implice într-un dialog cu reprezentanţi ai companiei Louis Vuitton pentru recunoaşterea valorii patrimoniale şi culturale a pieselor tradiţionale româneşti.

Precizarea venea în contextul sesizării de către comunitatea online La Blouse roumaine privind folosirea de către casa de modă Louis Vuitton a unei cămăşi inspirate de cea tradiţională din Mărginimea Sibiului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Incepe o noua etapa in politica romanesca .Ia devine simbolul . Vom mai auzi despre Ie si cu alte ocazii .Romanismul va capata in constiinta comuna a cetatenilor o alta simbolistica desprinsa total de partidele ce se declara in fals nationaliste .Nationalismul ,ca forma a Statului ,ce ne este prezentat eronat de catre anumite partide denumite in Media extremiste , va fi inlocuit de puritatea Iei cea atit de mult povestita . Politicul incepe un nou razboi mediatic ce va impinge romanismul in barca politica a singurului roman „ absolut ”numit Nicolae Ciuca .Cei care politic vorbind au incercat sa monopolizeze romanismul s-au inselat cum s-au inselat si cei care s-au atasat mediatic discursului pro budapestean sau moscovit .Alegerile recente ne-au aratat o alta realitate .Ia isi are si ea locul ei in istoria neamului romanesc loc uitat de catre unii dintre noi .Sa o readucem in actualitate .

    "TE CULCI VIU , SI TE SCOLI DOAMNE FERESTE MORT "

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb