Raluca Turcan: "Pregătim includerea castelelor Peleş şi Pelişor în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO"

S.B.
Politică / 27 februarie

Raluca Turcan: "Pregătim includerea castelelor Peleş şi Pelişor în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO"

Proiectul de includere a castelelor Peleş şi Pelişor în Lista Patrimoniul Mondial UNESCO este în discuţie între reprezentanţii Ministerului Culturii, ai Institutului Naţional al Patrimoniului, ai Muzeului Național Peleș şi ai Asociației Casa Majestății Sale - Casa Regală, informează news.ro.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că a fost "stabilit un grup de lucru pentru îndeplinirea cerinţelor procedurale pentru înscrierea în Lista Indicativă a României pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, de la identificarea capacităţii de gestionare şi management, până la definirea exactă a perimetrelor, la îndeplinirea condiţiilor de autenticitate şi integritate şi a criteriilor privind valoarea universală excepţională".

"Castelele Peleş şi Pelişor nu sunt doar monumente istorice, autentice, excepţionale, ci şi destinaţii vii care reflectă identitatea naţională contemporană. Ele funcţionează ca muzee, aducând în prim-plan istoria şi cultura într-o manieră interactivă şi accesibilă", a subliniat ministrul.

Argumentul pentru a le include în UNESCO este că "reşedinţele regale din Sinaia impresionează prin frumuseţea şi semnificaţia arhitecturală, reprezentând un punct de referinţă pentru Europa de Est. Valoarea lor excepţională merită să fie recunoscută de UNESCO prin includerea în Lista Patrimoniului Mondial".

Turcan a adăugat că în curând vor fi iniţiate colaborări și cu alte instituții cu atribuții directe sau indirecte asupra Domeniului Regal de la Sinaia în vederea asigurării standardelor de calitate necesare pentru înscrierea în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Guvernele anterioare au tot renovat resedinte regale si le au predat mostenitorilor lui Carol I. Sper ca nu se repeta scenariul acesta acum, cand ne a ajuns cutitul la os, e criza furioasa in toata lumea si razboi la granita! Sa nu uitam cum Carol I ne a nenorocit cu incapacitatea lui politica si cu aliantele monstruoase si perdante. Numai asa ca un ministru sa aiba onoarea de a discuta cu succesorii regelui decazut, nu merita efortul. Daca intra in patrimoniul Unesco e bine, creste valoarea turistica.

    Poate era cazul să spună câteva cuvinte despre inventar.

    Cam tardiva actiunea.

    Oricum, "tarziu" are, in aceste momente, o alta conotatie. 

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb