Randament de 9,71% pentru dividendul propus de IAR Braşov

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Conducerea producătorului de elicoptere IAR Braşov (IARV) a convocat acţionarii, pentru data de 29 aprilie, cu propunerea ca din profitul anului trecut, de 49,13 milioane de lei, suma de 18,28 milioane de lei să meargă către dividende, se arată în raportul companiei remis la începutul acestei săptămâni Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividentul pe acţiune este de un leu, ceea ce la preţul de închidere al acţiunii IARV din prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, de 10,3 lei, oferă un randament brut de 9,71%.

Pe lângă dividende, din profitul anului 2019, 2,32 milioane de lei ar urma să meargă către rezerve legale, 2,86 milioane de lei reprezintă profit reinvestit în anul 2019, în timp ce suma de 25,67 milioane lei va fi direcţionată către alte rezerve - surse proprii de finanţare, în cazul unui vot pentru.

Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni IARV la data de 26 iunie, în condiţiile în care data ex-dividend este 25 iunie, iar plăţile vor începe din 3 iulie.

Producătorul de elicoptere IAR Braşov (IARV) a raportat, pentru anul trecut, venituri din exploatare de 382,51 milioane de lei, în creştere cu 26,95% faţă de cele de la finele lui 2018, în timp ce profitul net a urcat cu 59,82%.

Cu o deţinere indirectă de 64,89%, Statul Român controlează producătorul de elicoptere.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS