RAPORT CUSHMAN & WAKEFIELD ECHINOX:În primul semestru al anului 2021 au fost închise tranzacţii de 300 de milioane de euro

S.B.
Miscellanea / 19 iulie

În primul semestru al anului 2021 au fost închise tranzacţii de 300 de milioane de euro

Valoarea totală a tranzacţiilor cu active imobiliare comerciale din România s-a ridicat la 298 de milioane de euro în prima jumătate a anului 2021, în scădere cu 23% faţă de perioada similară a anului precedent, piaţa fiind susţinută în primul rând de revenirea apetitului investitorilor austrieci pentru imobile de birouri, conform raportului Romania Investment Marketbeat, lansat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Astfel, cele mai importante trei tranzacţii din primul semestru au fost parafate de investitori din Austria care s-au extins pe piaţa birourilor din Bucureşti prin achiziţia imobilelor Campus 6.2 & 6.3 (S Immo), The Light One (Uniqa RE) şi Bucharest Financial Plaza (Immofinanz). Cele trei tranzacţii, cu o valoare cumulată de circa 189 de milioane de euro, reprezintă o cotă de 63% din volumul tranzacţionat în prima jumătate a anului.

Următoarea clasă de active în preferinţele investitorilor o reprezintă spaţiile industriale şi logistice, sector în care CTP şi Globalworth şi-au extins portofoliile prin achiziţia unor clădiri din vestul ţării, în timp ce grupul suedez Oresa Ventures a achiziţionat proiectul Solo Parc, cel mai mare parc logistic din Iaşi. Per total, segmentul industrial şi logistic a atras 24% din capital.

În ceea ce priveşte sectorul hotelier, acesta a consemnat două tranzacţii în Bucureşti cu o valoare cumulată de circa 21 mil. euro (7%), cea mai importantă fiind vânzarea hotelului Ramada Majestic de pe Calea Victoriei care a atras un nou investitor pe piaţa locală, şi anume compania elveţiană Visionapartments. Sectorul de retail a fost cel mai puţin activ în prima jumătate a anului, fiind tranzacţionate doar spaţii comerciale individuale. Per total, în primul semestru au fost tranzacţionate 24 de proprietăţi generatoare de venituri cu o valoare medie de 12 milioane de euro.

Mihnea Şerbănescu, General Manager, Cushman & Wakefield Echinox: "Nivelul de lichiditate al pieţei s-a menţinut la cote ridicate în cele mai dificile etape ale pandemiei de pe parcursul anului 2020 şi a rămas la un nivel sănătos şi în prima jumătate a anului 2021, în condiţiile în care România continuă să ofere printre cele mai atractive randamente din regiune. Privind în perspectivă, ne aşteptăm ca nivelul randamentelor pentru proprietăţi standard să rămână stabile în perioada următoare, dar preconizăm o compresie pentru activele premium situate în zone de referinţă, proprietăţi care atrag o paletă mai extinsă de potenţiali cumpărători."

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanţă imobiliară de top pe piaţa locală, activând ȋn toate segmentele pieţei imobiliare. Departamentul de Capital Markets al companiei a fost implicat în ultimii cinci ani în tranzacţii cu o valoare cumulată de peste 600 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6067
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8649
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.4131

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro