Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

RAPORT:"Miliardarii americani s-au îmbogăţit şi mai mult în timpul pandemiei"

M.G.
Miscellanea /

"Miliardarii americani s-au îmbogăţit şi mai mult în timpul pandemiei"

Miliardarii americani au continuat să se îmbogăţească în timpul pandemiei de COVID-19 ce a distrus aproape 40 de milioane de locuri de muncă în Statele Unite, conform datelor compilate de două centre de analiză, relatează AFP, citată de Agerpres.

Între 18 martie şi 19 mai, cei mai înstăriţi 600 americani şi-au văzut averile crescând în ansamblu cu aproximativ 434 de miliarde de dolari, sumă echivalentă unei creşteri de circa 15% în două luni, arată un raport întocmit de ''Americans for Tax Fairness'' şi de ''Institute for Policy Studies Program for Inequality''.

Măsurile de izolare a populaţiei, închiderea restaurantelor şi a magazinelor au condus la o creştere substanţială a cumpărăturilor online şi la nevoia de a rămâne conectat pe reţelele de socializare. Această situaţie a avut ca efect creşterea capitalizării pe bursă a Amazon, Facebook şi în general a companiilor din sectorul high-tech.

Astfel, între lunile martie şi mai, averea lui Jeff Bezos, şeful Amazon, a crescut cu mai mult de 30%, iar cea a lui Mark Zuckerberg, patronul Facebook, cu peste 46%.

În schimb, miliardarii din sectoarele turistic sau din cel al comerţului cu amănuntul şi-au văzut averile topindu-se în această perioadă, aceste domenii de activitate fiind printre cele mai afectate de restricţiile antiepidemice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS