Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

RAPORT:Peste 13% dintre secţiile de votare din ţară nu asigură condiţii de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă

I.I.
Politică /

Peste 13% dintre secţiile de votare din ţară nu asigură condiţii de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă

Peste 13% dintre secţiile de votare din ţară nu asigură condiţii de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, arată un raport întocmit de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), cu date primite de la primării. Cele mai multe dintre aceste secţii sunt în zonele rurale, în unele comune niciuna dintre secţii nefiind adaptată persoanelor cu dizabilităţi, persoanelor vârstnice sau celor care, din diferite motive, au dificultăţi în a se deplasa.

La solicitarea Autorităţii Electorale Permanente (AEP), unităţile administrativ-teritoriale au transmis lista secţiilor de votare care pot asigura accesul persoanelor cu mobilitate redusă.

"Menţionăm că AEP a solicitat primarilor să identifice secţiile de votare care asigură accesul persoanelor cu mobilitate redusă şi să comunice, până la data 12 octombrie 2019, situaţia centralizată a acestora. Până la data de 7.11.2019 au fost comunicate informaţii referitoare la accesibilitatea secţiilor de votare pentru alegătorii cu mobilitate redusă pentru un număr de 18.698 (99,73%) de secţii de votare din cele 18.748 de secţii de votare organizate pentru alegerile prezidenţiale din anul 2019", a transmis, vineri seară, AEP.

Sursa citată a rpecizat că, în urma centralizării comunicărilor înaintate de unităţile administrativ-teritoriale, se constată că, din totalul de 18.698 de secţii de votare organizate pentru care au fost primite informaţii, un număr de 16.100 de secţii de votare (86,11%) asigură accesul alegătorilor cu mobilitate redusă, iar un număr de 2.598 de secţii de votare (13,89%) nu îl asigură.

Situaţia secţiilor de votare în funcţie de asigurarea accesului alegătorilor cu mobilitate redusă este publicată pe site-ul www.roaep.ro.

"Precizăm că situaţia descrisă mai sus este întocmită exclusiv pe baza raportărilor efectuate de primării şi că orice inadvertenţă sau situaţie neraportată poate fi sesizată instituţiei noastre la adresa de e-mail registratura@roaep.ro", a mai transmis AEP.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. VOTEZ PE DOMNUL klaus iohannis

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Votez pe mata la cratita

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS