RAPORT SEEDBLINK & HORVATH:Valoarea investiţiilor în start-upurile de tehnologie din România a crescut cu 36% în primele 10 luni ale acestui an

V.G.
Companii / 21 decembrie 2022

Valoarea investiţiilor în start-upurile de tehnologie din România a crescut cu 36% în primele 10 luni ale acestui an

Comunitatea de investitori SeedBlink a sprijinit start-upurile europene de tehnologie cu 58 de milioane de euro în ultimii trei ani, mobilizând în total o sumă de 150 milioane de euro împreună cu VC-uri şi angel investors, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, cu ocazia aniversării de trei ani, SeedBlink lansează Raportul Anual care analizează tendinţele pieţei, a principalilor jucători şi a impactului platformei în Europa şi la nivelul Europei Centrale şi de Est, realizat împreună cu Horvath Consulting.

Raportul arată că, în primele zece luni ale anului, nivelul de finanţare al start-upurilor tech în România a ajuns la 226 milioane de euro, cu 36% mai mult faţă de 166,4 milioane de euro in 2021, în ciuda inflaţiei ridicate şi a situaţiei macroeconomice.

"Investiţiile în start-upurile româneşti din domeniul tehnologiei cresc de la an la an, ceea ce ne arată că ecosistemul se maturizează. În ciuda scăderii numărului de runde de finanţare, creşterea de 36% a nivelului de fonduri atrase în primele zece luni ale anului reflectă un avans. În acelaşi timp, CEE este una dintre regiunile din Europa în care finanţarea cu capital de risc se extinde cel

mai rapid. Prognoza pentru 2023 indică faptul că investiţiile în regiune vor continua să crească, subliniind potenţialul neexploatat al regiunii", spune Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink.

"Credem că SeedBlink oferă un produs excelent care permite individul investitors să beneficieze de valoarea creată de start-upurile tehnologice. Aceste start-upuri se află în prima linie a inovaţiei şi pot aduce pe piaţă noi tehnologii, modele de afaceri şi abordări. Având în vedere competenţele noastre, ne aflăm într-o poziţie puternică pentru a ajuta SeedBlink şi comunitatea sa de investitori şi aşteptăm cu nerăbdare anul 2023", a declarat Constantin Pelehra, Senior Project Manager la Horvath & Partners Management Consultants.

De la lansarea sa în 2020, SeedBlink a finanţat 67 de companii europene de tehnologie, dintre care 49 din România (zece anul acesta). În august 2022, compania a achiziţionat Symbid, prima companie de equity crowdfunding din lume, consolidând astfel un portofoliu total de 256 de companii şi 67.500 de investitori. Printre cele mai mari runde de investiţii din acest an pe SeedBlink se numără Druid, Brio, Finqware din România şi start-upuri din regiune precum Alcatraz AI (Bulgaria), Brainhero (Austria), Hunch (Serbia), PD Neurotechnologies (Grecia).

În 2022, SeedBlink şi-a consolidat infrastructura şi extins prezenţa în Europa Centrală şi de Est cu birouri în Bulgaria, şi Grecia şi Benelux (prin achiziţia Symbid). În Grecia, SeedBlink a mobilizat 16,8 milioane de euro, în timp ce în Bulgaria suma investiţiilor atrase a fost de 2,69 milioane de euro.

Extinderea SeedBlink a venit în contextul în care anul acesta au fost investite peste 100 de miliarde de euro în start-upurile europene de tehnologie pentru al doilea an consecutiv, în ciuda recesiunii, a inflaţiei ridicate şi a scăderii numărului de runde.

"Europa este într-o transformare digitală accelerată în toate industriile din toate ţările europene. În acest context de schimbare, construim o comunitate pan-europeană bine informată în jurul inovatorilor in tehnologie. Oamenii vor să ştie cum se va contura lumea în următorii zece ani - dacă se poate cu o oră înaintea celorlalţi - şi să facă parte din această schimbare. Observăm un interes tot mai mare pentru investiţiile transfrontaliere, investitorii europeni vor diversificare geografică şi vrem să creăm o platformă care să îi sprijine în acest sens", spune Carmen Sebe, CEO SeedBlink.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb