RAPORT UECategoriile sociale defavorizate au fost dezavantajate şi la vaccinare

J.P.
Internaţional / 16 iunie

Categoriile sociale defavorizate au fost dezavantajate şi la vaccinare

Categoriile sociale defavorizate au fost dezavantajate şi în multe dintre campaniile de vaccinare anti-COVID-19 de pe plan naţional, relevă un raport al Agenţiei pentru drepturi fundamentale (FRA) a Uniunii Europene, prezentat miercuri la Viena, transmite dpa, citat de Agerpres.

Raportul critică faptul că accentul pus pe vaccinarea vârstnicilor, a personalului medical şi a lucrătorilor "esenţiali" a pus în umbră, uneori, alte grupuri de risc.

Astfel, potrivit raportului, care reflectă situaţia existentă la sfârşitul lunii aprilie, deţinuţii au beneficiat de prioritate la vaccinare doar într-o treime din statele UE, în pofida faptului că prezintă un risc sporit de infectare, având în vedere că trăiesc în spaţii comune aglomerate.

De asemenea, multe ţări nu au acordat prioritate persoanelor fără adăpost, refugiaţilor, migranţilor şi etnicilor romi, grupuri care se confruntă de regulă cu un risc crescut în faţa COVID-19 din cauza condiţiilor de trai şi stării de sănătate, notează agenţia.

Persoanele fără adăpost, deţinuţii şi cei găzduiţi în facilităţile pentru refugiaţi au fost definiţi ca grupuri prioritare doar în Germania, Austria şi România, menţionează dpa.

"Ţările UE trebuie să aibă grijă ca nimeni să nu rămână în urmă, prin garantarea unui acces echitabil la vaccinuri în toate etapele campaniilor naţionale", a declarat directorul FRA, Michael O'Flaherty.

Raportul FRA se referă şi la certificatele de vaccinare, testare şi recuperare post-COVID-19, subliniind că trebuie "atenuat riscul de discriminare între persoanele vaccinate/imunizate şi cele care nu au fost vaccinate, în legătură cu exercitarea libertăţilor individuale sau accesul la anumite servicii".

"Testele negative ar trebui să le permită de asemenea oamenilor să beneficieze de aceleaşi drepturi şi libertăţi cu ale deţinătorilor de certificate de vaccinare", notează FRA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Digitalizarea României”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5428
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7455
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.4279

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro