Abonament gratuit

Raportul comisiilor pe Legea dării în plată - publicat de Senat

Emilia Olescu
Bănci-Asigurări /

Daniel Zamfir

Daniel Zamfir

 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Raportul comisiilor senatoriale pe legea dării în plată a fost publicat pe site-ul Senatului, în forma în care va merge în plen.

  Comisiile Economică, de Buget şi cea pentru Constituţionalitate ale Senatului au votat, săptămâna trecută, proiectul de lege care prevede modificarea Legii Dării în Plată, întors de Curtea Constituţională în Parlament. Prevederea votată arată că reprezintă impreviziune următoarea situaţie:

  "Pe durata executării contractului de credit, cursul de schimb valutar aplicabil în vederea cumpărării monedei creditului înregistrează la data transmiterii notificării de dare în plată o creştere de peste 50% faţă de data încheierii contractului de credit. În vederea calculării procentului de 50% se va avea în vedere cursul publicat de Banca Naţională a României la data transmiterii notificării de plată şi cursul de schimb publicat de BNR la data încheierii contractului de credit".

  Senatorul Daniel Cătălin Zamfir ne-a spus că prevederile care au trecut de comisiile reunite senatoriale urmează să intre, după votul în plenul Senatului, în dezbatere la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

  E.O.

  Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Imprevizibilul este previzibil; Raportul nu evidențiază aportul comisiilor...

   1. Haaa??

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
  Cabinet de avocatservicii curatenie