RAPORTUL DEPARTAMENTULUI DE STAT AL SUA PRIVIND TRAFICUL DE PERSOANE:România rămâne principalul rezervor din Europa pentru victimele traficului sexual şi exploatarea prin muncă

D.Ţ.
Internaţional / 02 iulie

România rămâne principalul rezervor din Europa pentru victimele traficului sexual şi exploatarea prin muncă

România nu îndeplineşte standardele minime de eliminare a traficului de persoane dar face eforturi semnificative, se arată în cel mai recent raport al Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane, informează G4media.

Totuşi, pentru că România a dedicat resurse suficiente pentru un plan care, dacă ar fi implementat, ar constitui un efort semnificativ pentru lupta împotriva traficului de persoane, ţara noastră a primit o derogare pentru a nu trece la nivelul 3, printre ţările cu cel mai mare trafic de persoane din lume.

Astfel, România rămâne pentru al treilea an consecutiv pe lista de supraveghere la nivelul 2, în ţara noastră fenomenul traficului de persoane fiind cel mai accentuat din Europa, comparabil doar cu situaţia din Irlanda sau Belarus.

În categoria 3, cea mai problematică din raportul Departamentului de Stat, se află ţări precum Rusia, China sau Cuba.

România rămâne o sursă principală pentru victimele traficului sexual şi exploatarea prin muncă din Europa, se arată în raport. Majoritatea victimelor în 2020 (72%) sunt victime ale traficului sexual. Traficanţii sunt cetăţeni români implicaţi în organizaţii criminale bazate pe criterii familiare şi etnice, care folosesc femei şi copii pentru traficul sexual din România şi alte ţări europene, incluzând Finlanda, Franţa, Italia, Spania şi Marea Britanie.

În România este în continuare raportată o creştere a căsătoriilor de formă realizate în Vestul Europei. După căsătorie, traficanţii exploatează femeile sexual şi le obligă să muncească.

De asemenea, copiii reprezintă aproximativ 50% din victimele traficului din România. Guvernul şi ONG-urile au raportat o creştere a recrutării copiilor pe internet şi pe reţelele sociale, în contextul pandemiei.

Totodată, fetele instituţionalizate în centre pentru persoanele cu dizabilităţi rămân vulnerabile pentru traficul sexual iar copiii romi sunt exploataţi în traficul sexual şi în cerşetorie, rămânând un fenomen subraportat.

Însă România a făcut şi progrese, aşa cum arată raportul Departamentului de Stat al SUA, printre care sunt enumerate investigarea cazurilor de trafic, condamnarea mai multor traficanţi dar şi dedicarea unei unităţi speciale pentru urmărirea infracţiunilor de trafic, cu şapte procurori.

În plus, Guvernul României a reglementat standarde minime pentru furnizorii de servicii autorizate care asistă victimele traficului de copii şi a semnat acorduri cu administraţia Capitalei şi cu Biserica Ortodoxă Română, creând baza pentru un proiect comun pentru adăposturi pentru victime repatriate.

Raportul Departamentului de Stat al SUA face şi câteva recomandări României, printre care: Identificarea victimelor din rândul persoanelor vulnerabile, cum ar fi solicitanţii de azil sau copiii din instituţiile guvernamentale, îmbunătăţirea instruirii ofiţerilor de poliţie şi a inspectorilor, investigarea şi urmărirea cazurilor de trafic, incluzând complicitatea oficialilor şi aplicarea unor condamnări consistente, modificarea legislaţiei prin sprijinirea financiară a ONG-urilor care acordă servicii victimelor traficului, formarea judecătorilor care judecă cazuri de trafic, creşterea numărului de poliţişti care investighează astfel de cazuri, oferirea de consiliere juridică şi protecţie în instanţe pentru victimele implicate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vai si amar de Romania. Pacat.

    marimea rezervorului este proportionala cu marimea saraciei . nu stiati ? atunci mirati-va in continuare !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro