"Războiul tehnologiei" se intensifică

O.D.
Ziarul BURSA #Companii /

"Războiul tehnologiei" se intensifică

Conflictul economic dintre SUA şi China creşte în intensitatea, iar în acest moment şansele unei reconcilieri par minime. Beijingul reacţionează tot mai dur la "embargoul" american, dar de suferit au firme mari din ambele state.

Statele Unite au extins o listă neagră de companii, pentru a include unele startupuri chineze de Inteligenţă Artificială, amplificând tensiunile înaintea discuţiilor comerciale la nivel înalt care urmează să aibă loc în această săptămână. Decizia, care a atras o reacţie dură din partea Beijingului, are ca obiect 20 de birouri de securitate publică din China şi opt companii, între care firma de supravegheri video Hikvision, precum şi liderii în tehnologia de recunoaştere facială SenseTime Group şi Megvii Technology. Măsura interzice companiilor respective să cumpere componente fabricate de companii americane fără acordul guvernului SUA şi urmează aceeaşi procedură ca cea aplicată în cazul Huawei Technologies, respectiv motivarea cu riscuri de securitate naţională.

Oficialii americani au afirmat că măsură nu are legătură cu reluarea în această săptămână a negocierilor comerciale cu China, dar semnalează că nu va avea loc o relaxare a atitudinii ferme a preşedintelui Donald Trump. Departamentul pentru Comerţ a anunţat că "entităţile" vizate au fost implicate în încălcarea drepturilor omului şi abuzuri în aplicarea campaniei de represiune a Chinei, a detenţiilor arbitrare şi a supravegherii prin mijloace tehnologice a uigurilor, kazahilor şi altor membri ai minorităţilor musulmane. "Guvernul american şi Departamentul pentru Comerţ nu pot şi nu vor tolera suprimarea minorităţilor etnice din China", a spus secretarul pentru Comerţ Wilbur Ross. China afirmă pe de altă parte că Statele Unite nu trebuie să se amestece în afacerile sale interne. China va continua să ia măsuri ferme, hotărâte, pentru a-şi proteja suveranitatea, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Geng Shuang, într-o conferinţă de presă. Hikvision, cu o capitalizare de circa 42 de miliarde de dolari, se descrie ca fiind cel mai mare producător de echipamente de supraveghere video din lume, informează news.ro. SenseTime, evaluată la 4,5 miliarde de dolari la o rundă de finanţare din mai 2018, este una dintre cele mai valoroase companii unicorn de inteligenţă artificială, în timp ce Megvii, susţinută de gigantul de comerţ electronic Alibaba, este evaluată la aproxomativ 4 miliarde de dolari şi se pregăteşte pentru o ofertă publică iniţială prin care vrea să atragă cel puţin 500 de milioane de dolari în Hong Kong. Celelalte companii incluse pe listă sunt firma de recunoaştere vocală iFlytek, producătorul de echipamente de supraveghere Zhejiang Dahua Technology, firma de recuperare a datelor Xiamen Meiya Pico Information, firma de recunoaştere facială Yitu Technology şiYixin Science and Technology. John Honovich, fondator al IPVM, a spus că Hikvision şi Dahua au ca furnizori Intel, Nvidia, Ambarella, Western Digital şi Seagate Technology, iar impactul măsurii asupra companiilor chineze va fi "devastator".

Includerea pe lista neagră a Huawei a afectat numeroşi furnizori americani care depindeau de veniturile din partea celui mai mare producător de reţele de telecomunicaţii din lume şi a făcut mai dificil pentru Huawei să îşi vândă produsele.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS