Răzvan Burleanu, în Consiliul FIFA

A.P.
Sport / 20 aprilie

Răzvan Burleanu, în Consiliul FIFA

Mandatul lui Răzvan Burleanu în Consiliul FIFA, care se va întinde pe o perioadă de patru ani, a fost confirmat marţi, în cadrul celui de-al 45-lea Congres UEFA, desfăşurat la Montreux, Elveţia, infomrează FRF, citat de news.ro.

"Prezenţa în Consiliul FIFA este o performanţă pentru diplomaţia sportivă a României, iar pentru managementul sportiv este cea mai înaltă recunoaştere, de aceea voi face tot ceea ce este posibil cu cea mai înaltă responsabilitate ca, alături de preşedintele UEFA şi de ceilalţi 7 colegi din Consiliul UEFA, să pot reprezenta interesele fotbalului european şi al altor federaţii naţionale non-europene care împărtăşesc aceeaşi viziune cu UEFA.

Pentru România înseamnă şi un acces la o cunoaştere şi o înţelegere globală a dezvoltării fotbalului care se va transpune totodată în decizii pe care voi încerca să le influenţez la nivel internaţional şi naţional.

Totodată, prin demersul de a candida şi de a fi ales mi-am dorit să inspir şi alţi români tineri care consideră că anumite domenii sau funcţii le sunt greu accesibile, dacă nu chiar interzise, iar modul nostru de lucru integru să fie un model şi pentru ale sectoare de activitate din ţara noastră", a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Ceilalţi trei membri în Consiliul FIFA din partea UEFA, a căror candidatură a fost confirmată în şedinţa de marţi, sunt Georgios Koumas (Cipru), Peter Peters (Germania) şi Dejan Savicevic (Muntenegru).

Locul rezervat unei persoane de sex feminin în acelaşi organism de conducere al FIFA a fost câştigat, în urma alegerilor, de Evelina Christillin (Italia).

În cadrul Congresului UEFA au mai fost votaţi opt membri ai Comitetului Executiv UEFA, aceştia fiind: Gabriele Gravina (Italia), Alexander Dyukov (Rusia), David Gill (Anglia), Karl-Erik Nilsson (Suedia), Zbigniew Boniek (Polonia), Rainer Koch (Germania), Just Spee (Ţările de Jos) şi Servet Yardimci (Turcia).

De asemenea, David Martin (Irlanda de Nord) a fost ales vicepreşedintele FIFA, funcţia rezervată celor patru asociaţii britanice.

Mandatul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, în Consiliul FIFA reprezintă o premieră pentru România, de la afilierea FRF la FIFA în 1923 până azi. Preşedintele FRF devine astfel şi cel mai tânăr membru al Consiliului FIFA. Mandatul echivalează şi cu poziţia de membru al Comitetului Executiv UEFA.

Din 2017, Răzvan Burleanu coordonează grupul de lucru UEFA-Uniunea Europeană, iar din 2019 face parte şi din grupul de lucru dedicat strategiei comerciale pentru competiţiile la nivel de echipe naţionale şi a fost ales preşedinte al Comisiei Media UEFA. Preşedintele FRF a mai ocupat şi funcţia de prim-vicepreşedinte al Comisiei de Marketing a UEFA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro