RĂZVAN CUC, MINISTRUL TRANSPORTURILOR:Magistrala 5, în exploatare în decembrie 2019

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi /

Magistrala 5, în exploatare în decembrie 2019

Odiseea dării în exploatare a Magis-tralei 5 continuă, deşi, recent, Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, a declarat că aceasta va fi dată în exploatare în cursul acestui an. Conform ultimelor estimări, se pare că locuitorii din Drumul Taberei vor putea călători cu metroul de pe Magistrala 5 abia în luna decembrie.

Referitor la acest lucru, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, ieri, că Dumitru Şodolescu şi-a pus mandatul pe masă cu privire la data dării în exploatare a noii magistrale a metroului bucureştean.

Afirmaţiile ministrului de resort au fost confirmate şi de directorul general al Metrorex. Dumitru Şodolescu a precizat: "Este adevărat ce a spus domnul ministru al Transporturilor: mandatul meu este pe masă dacă Magistrala 5 nu se termină în decembrie 2019. Şi nu vreau să-l pierd! Vă spun cu certitudine că, până în decembrie 2019, se va circula cu metroul pe Magistrala 5. Lucrările în infrastructură sunt finalizate în proporţie de 99,5%, partea de finisaje, de rulare, ajung spre 90%. (...) Vom introduce trenuri de gabarit pentru a verifica tunelul, apoi un tren de metrou pentru a face probe în depou".

Lucrările la Magistrala 5 au început în 2011, iar primul termen de finalizare a lucrărilor a fost 2014. Termenul a fost amânat de mai multe ori, în luna noiembrie 2016 autorităţile susţinând că lucrările vor fi terminate la finalul anului 2017. În martie 2017, acelaşi ministru Răzvan Cuc, aflat la primul său mandat la Transporturi, anunţa că: "Termenul realist, pe care domnul director îl ştie şi ştie cum lucrăm, este finalul semestrului unu din 2018".

Nici acest termen nu a fost respectat, din cauza problemelor litigioase pe care Metrorex le-a avut cu antreprenorul lucrărilor, firma italiană Astaldi, astfel că la finalul anului trecut, fostul ministru al Transporturilor, Lucian Şova afirma că pe magistrala 5 metrourile vor circula cel mai devreme în vara anului 2019. Cum am ajuns deja în prima lună de vară, factorii de decizie ne oferă un nou termen: decembrie 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie