RĂZVAN SZILAGYI, CEO RAIFFEISEN ASSET MANAGEMENT:"Investitorii instituţionali devin relevanţi din punctul de vedere al transformării sustenabile"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 februarie 2022

"Investitorii instituţionali devin relevanţi din punctul de vedere al transformării sustenabile"

"Factorii ESG vor fi cât de curând obligatorii în procesul de risc management"

Investitorii instituţionali devin tot mai relevanţi din punctul de vedere al transformării sustenabile - bazate pe criteriile de mediu, sociale şi de guvernanţă corporativă - crede Răzvan Szilagyi, CEO-ul Raiffeisen Asset Management.

Cu ocazia evenimentului ce a marcat lansarea primelor scoruri ESG (Environmental, Social, and Governance) pentru piaţa noastră de capital, directorul Raiffeisen Asset Management a spus: "Sunt trei direcţii pe care noi le vedem la nivel de industrie. Prima este legată de activismul investitorilor. Fondurile în general, ca acţionari relevanţi, se vor angaja într-un dialog cu conducerile companiilor, exprimându-şi suportul pentru asemenea tranziţii, într-un mod inteligent. În al doilea rând, factorii ESG vor fi cât de curând obligatorii în procesul decizional, de risc management. Ceea ce înseamnă că atunci când investim ne uităm la risc incluzând aceste elemente şi, în mod evident, o companie care are un scor bun ESG va fi favorizată de investitori. De asemenea, pot exista excluderi - pot exista anumite industrii sau sectoare pe care investitorii nu le vor prefera".

CEO-ul Raiffeisen Asset Management a subliniat că, un lucru pe care-l consideră foarte important în structura de guvernanţă a unei companii ţine de componenta de etică a business-ului şi alte criterii asemănătoare. "Or, scorurile aduc transparenţă şi ne facilitează modul în care urmărim aceste riscuri", spune administratorul de fonduri.

Răzvan Szilagyi a adăugat: "A treia dimensiune se leagă tot de transparenţă. Există directive europene care cer sistemului financiar să spună care sunt implicaţiile ESG asupra fondurilor administrate sau companiilor în care investesc. Ceea ce vreau să spun este că, atât noua generaţie cât şi actualii investitori vor putea să ştie dacă banii lor merg în companii care urmează astfel de criterii şi, mai mult, fonduri care îşi propun să aibă un impact. Adică prin modul în care investesc banii să participe activ la această transformare (...)".

Bursa de Valori Bucureşti a lansat ieri primele scoruri ESG pentru companii listate la BVB, scoruri calculate de către Sustainlytics, unul dintre liderii globali în consultanţă şi cercetare pentru sustenabilitate pe segmentul analizei, rating-urilor şi informaţiilor ESG.

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

24 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5904
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9881
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6013
Gram de aur (XAU)Gram de aur294.2340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro