RBL:Antreprenorii mici şi salariaţii vor plăti costul măsurilor fiscale ale Guvernului

B.A.
Miscellanea / 20 decembrie 2018

Antreprenorii mici şi salariaţii vor plăti costul măsurilor fiscale ale Guvernului

Revoluţia fiscală a Guvernului loveşte, în primul rând, în antreprenoriatul românesc, iar micul antreprenor şi consumatorul român vor achita creşterile facturilor aferente contractelor cu furnizorii de servicii de distribuţie de energie, gaze şi telecomunicaţii, care vor trece noile costuri în tarifele percepute, atrage atenţia organizaţia Romanian Business Leaders (RBL), într-un comunicat remis, astăzi, redacţiei noastre.

"Guvernul declanşează a două perioadă neagră pentru antreprenorii români, după criza din 2008 - 2012, prin măsurile fiscale adoptate pe final de an, fără consultare şi într-un mod care reconfirmă lipsa de respect şi dispreţul total faţă de mediul privat şi faţă de români. Revoluţia fiscală a Guvernului loveşte, în primul rând, în antreprenoriatul românesc şi în puterea companiilor româneşti să producă valoare pentru economie şi să plătească taxe, doar ca să mascheze incapacitatea guvernării să colecteze venituri la buget", se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, micii antreprenori sunt cei care vor deconta în 2019 costurile mai mari cu energia, transportul mărfurilor, telecomunicaţiile şi cu dobânzile la credite.

"Spre exemplu, odată perceput, costul cu impozitarea activelor bancare va trece rapid în costul celor care sunt deja împrumutaţi sau care vor dori să se împrumute. Astfel, antreprenorii mici şi persoanele fizice vor achita de fapt nota de plată pentru ca Guvernul să colecteze rapid şi fără dureri de cap venituri bugetare suplimentare de 3,5 - 4 miliarde de lei prin suprataxarea a mai puţin de 40 de mari contribuabili, în loc să îşi facă treaba cu adevărat şi să strângă aceşti bani de la câteva mii de evazionişti fiscali. La finalul zilei, cei care plătesc sunt fix românul şi micul antreprenor, în numele cărora Guvernul pretinde că introduce toate aceste taxe. Micul antreprenor şi consumatorul român vor achita şi creşterile facturilor aferente contractelor cu furnizorii de servicii de distribuţie de energie, gaze şi telecomunicaţii, care vor trece noile costuri, fără doar şi poate, în tarifele percepute", afirmă membrii RBL.

Aceştia menţionează că rezultatul măsurilor în viitor este greu de prognozat, dar "este clar că, pe termen scurt, piaţa bursieră absoarbe puternic primele şocuri".

"Pe termen mediu, este posibil ca unele companii din zona bancară şi din energie să decidă să plece din România, aşa cum s-a întâmplat recent în Ungaria. Cert este că, pe termen mediu, statul român îşi produce singur rău pentru că va pierde venituri la buget din cauza creşterii insolvenţelor. Romanian Business Leaders cere Guvernului să oprească de urgenţă ordonanţa care va da peste cap economia în 2019 şi să respecte legea privind transparenţa decizională şi consultările publice", se mai spune în documentul citat.

Romanian Business Leaders (RBL) este o organizaţie apolitică, neguvernamentală şi non-profit, care oferă o platformă de acţiune şi implicare socială pentru antreprenorii şi şefii de companii din mediul de business privat. Proiectele RBL sunt iniţiate şi dezvoltate pe bază de voluntariat de cei 200 de membri RBL, antreprenori şi executivi de top din România. Proiectele RBL pentru antreprenoriat urmăresc să dezvolte capitalul românesc, iar proiectele RBL pentru educaţie cresc calitatea profesorilor din România.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro