Reabilitarea sistemului de irigaţii ar putea fi finanţată din PNRR

G.M.
Politică / 22 iunie

Reabilitarea sistemului de irigaţii ar putea fi finanţată din PNRR

Actualizare - Siegfried Mureşan: "Legislaţia europeană este foarte clară. Modificările la PNRR sunt posibile doar pe baze obiective"

Siegfried Mureşan: "Legislaţia europeană este foarte clară. Modificările la PNRR sunt posibile doar pe baze obiective. Vedem cu toţii că sunt necesare investiţii în securitatea energetică, in interconectori, in îmbunătăţirea eficienţei energetice şi în reducerea dependenţei de Federaţia Rusă. Orice propuneri de investiţii vor face statele membre în aceste domenii, Comisia Europeană le va evalua in mod favorabil. (...) suma finală acordată prin PNRR va fi făcută publică de Comisia Europeană in cursul acestei luni, în funcţie de creşterea economică înregistrată de ţară noastră în 2020 şi 2021. Vom şti suma finală pe care o avem la dispoziţie. Ca să alocăm mai mulţi bani într-un domeniu, evident trebuie să găsim în cadrul sumei ce ne este pusă la dispoziţie domenii în care să alocăm mai puţini bani, urmând ca după aceea Comisia Europeană să ne aprobe noul PNRR in ansamblu. Sunt convins că va aproba amendamente pe baze obiective legate de securitatea alimentară şi energie".

---

Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de irigaţii din România ar putea fi introduse spre finanţare în actualul PNRR, a afirmat astăzi, la o întâlnire la Bruxelles cu reprezentanţii mass-media din ţara noastră, deputatul european Siegfried Mureşan, raportor al Parlamentului European pentru Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă. Domnul Mureşan a arătat că, in actualul context geopolitic generat de războiul din Ucraina, PNRR-urile pot fi modificate doar pe componenta de energie - pentru reducerea dependenţei faţă de gazele naturale din Federaţia Rusă, şi pe componenta de investiţii în domeniul agricol, prin prisma actualei crize a cerealelor, pentru a duce la creşterea producţiei agricole în statele membre ale Uniunii Europene.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Caricaturi ca Ghinea au negociat doar tampenii,uitand cel mai important lucru,ca temp creste,seceta va fi mai agresiva si aloci la invatamant,informatizare sume imense care nu aduc nimic inapoi!

    Daca alocai pt invatamant dual cu practica 80% in care rolul profesorului habarnist,care preda ceva rupt de piata .uncii era minim,era bine ,dar facem diplome pt statistica si si prostia ne inpunge pe unde ne prinde! 

    Parca pana acum nu se putea!ca era mai bine sa ne fie foame decat sa ramanem nedigitalizati si fara comisione pe consultanta.

    Totul este o bataie de joc.suntem figuranti in cel mai prost film posibil si din pacate nici nu ne dam seama de acest lucru.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7525
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.3032

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro