Realitatea virtuală, utilizată în tratarea problemelor de vedere la Infosan

S.B.
Miscellanea / 13 iunie

Realitatea virtuală, utilizată în tratarea problemelor de vedere la Infosan

Infosan, singurul spital privat de oftalmopediatrie din România, a introdus în portofoliul său un nou serviciu medical inovator, bazat pe realitatea virtuală - terapia vizuală.

Aceasta se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor diagnosticaţi cu strabism, ambliopie (ochi leneş) sau dificultăţi de vedere binoculară.

Valoarea totală a investiţiei pentru noul serviciu se ridică la 20.000 euro şi a constant în amenajarea unei încăperi dedicate terapiei vizuale în cadrul Spitalului Infosan şi tehnologii de ultimă generaţie, care maximizează eficienţa tratamentului.

"Lucrăm în permanenţă să ne asigurăm că pacienţii noştri au acces la cele mai inovatoare tratamente din piaţă, cu rezultate demonstrate. Suntem încrezători că acest nou serviciu va ajuta echipa noastră medicală să obţină îmbunătăţiri ale acuităţii vizuale pentru afecţiuni precum ambliopia. Dezvoltată în SUA şi utilizată pe scară largă şi în Europa de Vest, terapia vizuală se bazează pe utilizarea unei căşti pentru realitate virtuală, care permite antrenarea ochilor să lucreze împreună într-un mediu controlat de terapeut şi supravegherea atentă a medicului", a declarat Rareş Ciubotaru, Director Executiv Infosan.

În prima etapă, Infosan se aşteaptă la cereri pentru terapia vizuală din partea pacienţilor adulţi care au suferit de ambliopie sau strabism în copilărie şi îşi doresc o îmbunătăţire a vederii, dar şi mamele copiilor care doresc să beneficieze de avantajele tehnologiei de ultimă oră care completează metodele de tratament clasic. Aceasta soluţie vizează tot aparatul vizual şi în principal cortexul cerebral. Există tehnici complexe de terapie vizuală care aplicate corespunzător, pot schimba vieţile pacienţilor cu ambliopie (ochi leneş).

"Terapia vizuală vine în completarea metodelor de tratament clasice, fără a le înlocui. Ea facilitează dezvoltarea vederii la copii şi oferă o speranţă de îmbunătăţire a vederii la adulţi, care până acum nu exista. În cazul copiilor, dacă afecţiunea este depistată la timp şi tratamentul urmat cu rigurozitate, conform prescripţiei medicului, rata de succes poate avea chiar o recuperare totală a vederii. Pentru adulţi, terapia vizuală oferă şansa unei îmbunătăţiri a acuităţii vizuale cu până la 30%, ameliorând semnificativ percepţia mediului înconjurător", a explicat Dr. Andreea Ciubotaru, Director medical al Spitalului Infosan şi Vicepreşedinte al Societăţii Române de Strabologie şi Oftalmopediatrie.

Primele rezultate ale terapiei vizuale apar chiar după prima săptămână de tratament la clinică, unde se obţin creşteri ale acuităţii vizuale a pacienţilor de la 5% la 20%, în funcţie de gradul ambliopiei şi alte aspecte legate de pacient.

Prin introducerea acestui nou serviciu medical, Spitalul Infosan extinde posibilităţile de tratament puse la dispoziţia pacienţilor şi îşi consolidează poziţia în avangarda instituţiilor medicale din Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb