Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Regina-mamă Elena a fost reînhumată la Curtea de Argeş alături de fiul ei, Regele Mihai I

I.M.
Miscellanea /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Regina-mamă Elena a fost reînhumată, sâmbătă, la Curtea de Argeş, alături de fiul ei, Regele Mihai I, după o ceremonie care a avut loc la Catedrala Arhiepiscopală Regală, în faţa căreia s-au adunat sute de persoane.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, aceiaşi care au participat la ceremonia de reînmhumare a regelui Carol II în luna martie a acestui an, potrivit TVR.

În momentul introducerii sicriului cu osemintele reginei Elena în criptă au fost trase 21 de focuri de armă şi intonate Imnul României şi Imnul Regal.

La ceremonie au asistat Majestatea Sa Margareta, principele Radu, principesele Sofia şi Maria, ducele Amedeo de Aosta şi fiica lui principesa Mafalda şi Lord Peter Rosslyn, şeful Casei Principelui de Wales şi Ducesei de Cornwall. Alături de ei, mai mulţi diplomaţi şi politicieni.

Sicriul cu rămăşiţele Reginei-mamă Elena a ajuns în ţară, vineri, la ora 11.00, pe Aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti, unde a avut loc o ceremonie în prezenţa Majestăţii Sale Margareta şi a membrilor Familiei Regale, a reprezentanţilor mai multe culte, a numeroşi diplomaţi şi reprezentanţi ai instituţiilor Statului şi ai Armatei României.

Vineri, cortegiul funerar a ajuns la Palatul Elisabeta, depus în Sala Regilor, unde familia regală s-a recules la catafalc, potrivit sursei citate.

Majestatea Sa Margareta a dorit ca, în mod simbolic, sicriul reginei Elena să plece către Curtea de Argeş de la Palatul Elisabeta, locul pe care, la 30 decembrie 1947, Regina-Mamă şi Regele Mihai au fost forţaţi să-l părăsească.

Născută în Atena, în 1896, Regina-mamă Elena a murit pe 28 noiembrie 1982, la Lausanne.

Palatul Elisabeta este în doliu în zilele de 18, 19 şi 20 octombrie.

O carte de condoleanţe este la dispoziţia publicului la Palatul Elisabeta, până luni, 21 octombrie 2019. Condoleanţele pot fi transmise online prin mesaje la www.romaniaregala.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS