Religia a fost introdusă ca disciplină opţională la Bacalaureat

A.F.
Miscellanea / 27 aprilie

Religia a fost introdusă ca disciplină opţională la Bacalaureat

Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor a finalizat dezbaterile pe baza proiectului învăţământului preuniversitar din legile educaţiei naţionale, conform Edupedu.ro. Printre amendamentele admise fiind şi introducerea religiei ca disciplină opţională la Bacalaureat.

Elena Hărătău, deputat PNL a anunţat că s-au încheiat lucrările proiectului Legii învăţământului preuniversitar.

"Legea a fost votată în Comisia pentru Învăţământ a Camerei Deputatilor cu 13 voturi pentru, 4 împotrivă şi o abţinere. Aşteptăm ca legea să fie votată, în ansamblul ei, şi în Senat! Începând de mâine ( vineri. nr), vom dezbate amendamentele depuse la proiectul pentru Legea Educaţiei pentru învăţământului universitar.Mulţumim doamnei ministru al Educaţiei, Ligia Deca şi domnului secretar de stat Sorin Ion, pentru participare şi implicare!", a scris Elena Hărătău pe Facebook.

Mircea Roşca, deputat PNL afirmă la rândul lui că "religia a fost introdusă ca disciplină opţională la Bacalaureat.

"Comisia pentru învăţământ a votat un amendament depus de mine şi alţi colegi, pe care l-am susţinut în cadrul dezbaterilor privind legile educaţiei şi care prevede ca religia să fie disciplină opţională la examenul de Bacalaureat. Această propunere a provocat o dezbatere intensă, pentru că în politica "corectă" - cea neomarxistă ca să nu o confundăm, valorile creştine nu îşi mai au locul şi mulţi s-au împotrivit. Totuşi, le-aş spune acestora să aibă în vedere faptul că valorile lăsate de Dumnezeu au stat la baza societăţilor europene şi americane şi au creat democraţia şi cultura noastră, cu care ne identificăm şi astăzi", a precizat parlamentarul liberal.

El menţionează că "copiii trebuie să cunoască despre valorile creştine, acele valori care, cu excepţia perioadei comuniste, au stat şi la baza statului român".

"Să avem un asemenea bagaj precum cel pe care îl găsim în Biblie, majoritatea dintre noi ştiind că este Cuvântul Domnului ce dă viaţă, şi să ne ţinem copiii departe de el, pe lângă faptul că le-am limita dreptul la alegere, pentru noi cei ce credem, le-am limita dreptul chiar la viaţa reală. Ca să fie clar pentru toată lumea: introducerea Religiei ca materie opţională la examenul de Bacalaureat întăreşte democraţia - un sistem care în modelul său clasic american, dar şi în cel românesc, are la bază Constituţia în care se regăsesc toate valorile din Biblie, nu transformă cu nimic statul român, confirmând libertatea de conştiinţă şi de alegere a individului. Cei care doresc să studieze Religia vor putea să o facă şi vor avea şansa să o susţină ca materie opţională la Bacalaureat. Sper ca această prevedere să rămână în legile educaţiei, deoarece religia este o componentă de bază a poporului nostru şi a culturii noastre", mai afirmă Mircea Roşca.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb