Remedia ţinteşte consolidarea activităţilor de distribuţie şi logistică

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Companii / 28 ianuarie

Remedia ţinteşte consolidarea activităţilor de distribuţie şi logistică

Compania vrea să renunţe complet la business-ul de farmacie

Farmaceutica Remedia (RMAH) vrea să-şi consolideze activităţile de distribuţie şi logistică şi să renunţe la activitatea de farmacie, după cum reiese din deciziile de ieri ale acţionarilor companiei, publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Demersul vine după ce, în anul 2020 Farmaceutica Remedia a vândut 52 de farmacii către Help Net, astfel încât business-ul cu farmacii şi-a diminuat masiv importanţa pentru companie.

Practic, acţionarii au împuternicit Consiliul de Administraţie al Remedia să găsească oportunităţi pentru consolidarea operaţiunilor de distribuţie şi logistică ale Farmaceutica REMEDIA Distribution & Logistics SRL, precum şi identificarea de investitori pentru cumpărarea fondului de comerţ aferent tuturor sau unor părţi din totalul punctelor de lucru (farmacii) ale societăţii.

De asemenea, acţionarii au împuternicit board-ul să încheie parteneriate privind dezvoltarea unor direcţii noi de afaceri, inclusiv prin înfiinţarea unor noi persoane juridice la care Farmaceutica Remedia să fie asociat.

Totodată, a fost aprobată preluarea unei participaţii de 50% din capitalul social al Pharma Expertspedition în vederea dezvoltării şi consolidării activităţii de distribuţie şi logistică a companiei, pentru preţul de 0,6 milioane de lei, precum şi înstrăinarea fondului de comerţ aferent unui număr de patru puncte de lucru (farmacii) ale societăţii.

Un alt punct aflat pe ordinea de zi a adunării de ieri ce a primit aprobarea acţionarilor este extinderea numărului membrilor board-ului de la trei la cinci.

Anul trecut, Farmaceutica Remedia a deschis o nouă direcţie de afaceri prin livrarea către piaţa din ţara noastră de "roboţi pentru farmacii", în parteneriat cu BD Rowa din Germania. Compania a lansat primul Robot Smart instalat la o farmacie Remedia din Bucureşti, şi estimează că va echipa cel puţin zece farmacii cu soluţii asemănătoare, în acest an.

Conform informaţiilor prezentate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, la jumătatea anului trecut, Valentin-Norbert Ţăruş, fondatorul şi directorul general al Farmaceutica Remedia, avea 84,3% din distribuitorul de medicamente.

Evaluarea bursieră a companiei se ridică la circa 65,3 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro