Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe propun ca elevii să poată alege religia la examenul de Bacalaureat

D.T.
Miscellanea / 15 martie

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe propun ca elevii să poată alege religia la examenul de Bacalaureat

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi a celorlalte cultelor propun ca elevii să poată alege Religia ca materie de examen la Bacalaureat, propunerea fiind considerată "logică şi justificată de realitate", conform News.ro.

"Propunerea BOR şi a celorlalte culte din România ca elevii să poată alege ca materie de examen la bacalaureat inclusiv Religia, materie studiată la solicitarea părinţilor/ elevului şi parte din trunchiul comun al programei şcolare este logică şi justificată de realitate. Prin dreptul garantat de Constituţie, şcolile şi liceele au chiar obligaţia de a propune, alături de alte materii opţionale, şi Religia ca materie de studiu", a transmis, astăzi, Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR.

Potrivit acestuia, "elevii nu sunt înscrişi împotriva voinţei lor la orele de religie, ei/ părinţii lor trebuind să facă o solicitare oficială în acest sens".

"În concluzie, religia este o materie opţională ca oricare alta şi poate fi inclusă între materiile examenului de bacalaureat, aşa cum a şi fost în România pre-comunistă, aşa cum şi este în multe dintre ţările din UE", a mai transmis purtătorul de cuvânt al BOR.

Acesta precizează că "materia religie destinată examenului pentru bacalaureat ar trebui să includă preponderent acele conţinuturi care ilustrează dimensiunea culturală profundă a creştinismului, istoria sa şi a artei creştine, rolul său în istoria culturii şi civilizaţiei româneşti şi europene", adaugă sursa.

"Religia este o materie pentru care elevii/ părinţii lor pot opta. Doar în acest sens este opţională. Făcând parte din trunchiul comun de materii, ea devine însă după momentul opţiunii materie obligatorie, ceea ce justifică posibila ei includere printre materiile de bacalaureat", a mai precizat reprezentantul BOR.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nu ! Ca materie opțională, pentru a-i atrage pe elevi li s-a spus prof.de religie ( de inspectori) să le dea preponderent note de 10 care le măreau mediile! Credeți-mă stiu ce spun! Dacă va fi opțional materie de bac toți elevii vor primi 10 ! De ce nu suntem cinstiți?

    Intai optionala, apoi obligatorie, si apoi si pt facultate ..

    ... oricee materia poate fi inclusa in examenul de Bac. De ce nu educatia fizica spre exemplu avand in vedere importanta sportului pentru sanatatea fizica dar si mentala a tineretului?

    Aveau si comunistii odata dreptate : religia- opium pentru popor.

    Sa faci o stiinta din ceva ironizat de Creanga ,la 1875 ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

22 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9232
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5644
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6092
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.9858

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro