Reprezentanţii MIPE au discutat pe tema PNRR cu reprezentanţi ai Comisiei Europene

S.B.
Miscellanea / 20 iulie

Reprezentanţii MIPE au discutat pe tema PNRR cu reprezentanţi ai Comisiei Europene

Reprezentanţii Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a avut o întâlnire cu o delegaţie a Comisiei Europene în cadrul căreia au fost abordate tema precum PNRR, fondurile accesate şi alte teme cu caracter tehnic, informează news.ro.

MIPE anunţă, marţi seară, că secretarul de stat Carmen Moraru a avut o întălnire cu o delegaţie a Comisiei Europene condusă de Anna Colucci, responsabilul de ţară pentru România, Director pentru Energie şi Mediu din cadrul DG COMP.

De asemenea, la discuţii a participat şi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliul Concurenţei.

"În cadrul dialogului s-a realizat un schimb de informaţii pe teme cu caracter tehnic. În mod special, au fost abordate schemele de ajutor de stat cu accent pe apelurile lansate la nivelului Ministerului Energiei. Ulterior, discuţiile s-au axat pe teme generale, pe problemele pe care România le-a întâmpinat în implementarea PNRR şi soluţiile acestora. Reprezentanţii Comisiei Europene au dorit să cunoască stadiul implementării anumitor măsuri din PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) precum şi detaliile legate de impactul pe care fondurile accesate îl va avea asupra economiei reale", transmite MIPE.

Potrivit instituţiei, secretarul de stat Carmen Moraru a subliniat că procesul de implementare a măsurilor PNRR încurajează concurenţa între agenţii economici interesaţi de accesarea fondurilor europene.

"În acelaşi sens, în cadrul discuţiilor, reprezentanţii CE au mai fost interesaţi şi dacă există suficientă capacitate financiară la nivelul agenţiilor economici astfel încât să poată accesa cu succes schemele de ajutor de stat puse la dispoziţie. În concluzia acestui dialog, reprezentanţii CE şi-au manifestat mulţumirea faţă de parcursul României în implementarea programului din acest an, perioadă în care ţara noastră a reuşit recuperarea unor decalaje. În mod deosebit, ambele părţi au subliniat necesitatea unei bune colaborări care să fie utilă pentru atingerea ţintelor şi jaloanelor asumate. La această colaborare, bineînţeles, este parte importantă şi Consiliul Concurenţei - instituţie reprezentativă şi cu un rol cheie în implementarea obligaţiilor asumate", mai precizează reprezentanţii MIPE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro