Responsabilii sanitari din Regatul Unit recomandă vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani

G.U.
Miscellanea / 13 septembrie

Responsabilii sanitari din Regatul Unit recomandă vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani

Responsabilii sanitari din cele patru provincii ale Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord au recomandat astăzi vaccinarea anti-COVID-19 cu o singură doză de vaccin Pfizer/BioNTech a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, ţinând cont de impactul pandemiei asupra educaţiei şi de riscul formării unor focare în şcoli sau care au originea în şcoli ca urmare a transmiterii uşoare a variantei Delta a coronavirusului în grupuri numeroase, relatează agenţiile DPA şi AFP, potrivit Agerpres.

Vaccinarea va putea permite ''diminuarea (dar nu şi eliminarea) perturbărilor în învăţământ'', mai ales că ''efectele perturbărilor, sau a incertitudinii, procesului educaţional asupra sănătăţii psihice sunt bine-cunoscute'', notează în recomandarea lor medicii-şefi din Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

''COVID-19 este o boală care se poate transmite foarte eficient prin evenimente cu participare numeroasă, în special varianta Delta'', atenţionează responsabilii sanitari britanici. Prin urmare, explică ei, ''vaccinarea unui procent semnificativ de elevi poate reduce probabilitatea ca asemenea evenimente să provoace focare în şcoli, sau asociate şcolilor''.

Această recomandare, pe care cei patru responsabili sanitari britanici o argumentează prin ''raţiuni de sănătate publică'', este contrară celei emise anterior de un comitet de experţi care supervizează campania de vaccinare în Regatul Unit şi care a apreciat că pentru copiii sănătoşi COVID-19 implică un risc redus, iar vaccinarea lor ar avea doar un efect marginal. Revine acum guvernelor celor patru provincii care compun Regatul Unit să decidă cum vor proceda.

Cât despre administrarea şi a celei de-a doua doze de vaccin Pfizer/BioNTech copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, cei patru medici-şefi menţionează că aceasta ar trebui avută în vedere atunci când în lume vor fi disponibile mai multe date.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Contextul este mai interesant. Grupul de experti guvernamentali nu au putut face o recomandare pentru vaccinarea copiilor citand cazurile de miocardita la copii. Si au lasat decizia pe autoritatile medicale politice.

    Care autoritati au luat o decizie de a semi-vaccina (doar o doza), pentru ca se stie ca miocardita apare in majoritate dupa a doua doza. 

    1. Dar o singura doza este aproape apa de ploaie in fata Delta. Deci, au facut ceva doar asa sa fie facut, sa bifeze o activitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro