Restart Energy a implementat două sisteme de panouri fotovoltaice pentru compania Moldova Farming, în valoare totală de aproximativ 300.000 de euro

A.F.
Comunicate de presă / 20 noiembrie

Restart Energy a implementat două sisteme de panouri fotovoltaice pentru compania Moldova Farming, în valoare totală de aproximativ 300.000 de euro

Restart Energy, companie lider în servicii de tranziţie energetică, a finalizat construcţia şi instalarea a două sisteme de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Moldova Farming SRL, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 300.000 de euro, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, proiectele au o putere cumulată de 403,2 kWp şi au fost instalate pe două imobile aparţinând beneficiarului, situate în localitatea Bereşti-Bistriţa, judeţul Bacău, respectiv Tişiţa, judeţul Vrancea.

Sistemele cuprind 896 de module fotovoltaice, ce asigură aproximativ 50% din consumul de energie al companiei, pentru fiecare dintre cele doua imobile.

"Ne bucurăm că am reuşit să dezvoltăm aceste proiecte în parteneriat cu Restart Energy, pentru că eficientizează în mod evident costurile asociate producţiei. Mai mult, componenta etică nu este deloc de neglijat, cred că ar trebui să fim cu toţii mult mai atenţi la cantitatea de emisii de CO2 pe care o generăm, pentru binele generaţiilor care vor urma" spune Cătălin Daniel Grigoriu, Administrator Moldova Farming SRL.

"Investiţia în panouri fotovoltaice asigură un randament net superior surselor convenţionale de energie, acesta fiind un argument solid pentru orice manager atent la realităţile momentului. Investiţia iniţială se amortizează în doar 3-4 ani, iar costurile de întreţinere sunt minime", spune Armand Domuţa, General Manager Restart Energy.

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanţă şi proiectare personalizată, până la implementare.

Portofoliul de sisteme fotovoltaice al Restart Energy cuprinde, în prezent, 150 de proiecte finalizate, în valoare totală de peste 25 de milioane de euro.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât şi a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum şi de tranzacţionare directă între participanţi a atributelor de mediu şi a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăţă o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acţiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă şi se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obţine echivalentul în bani. În acelaşi timp, o companie poate obţine credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienţii lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanţe de cumpărare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb