Crypto

Restart Energy investeşte 30 de milioane de dolari într-un proiect solar de 45 MW în judeţul Sălaj

S.B.
Companii / 22 februarie

Restart Energy investeşte 30 de milioane de dolari într-un proiect solar de 45 MW în judeţul Sălaj

Restart Energy intenţionează să investească aproximativ 30 de milioane de dolari în dezvoltarea unui proiect solar de 45 MW în localitatea Sărmăşag din judeţul Sălaj. Proiectul achiziţionat este în faza "ready to build", iar banii vor fi investiţi în construcţia parcului care ar urma să fie pus în funcţiune în primul trimestru din 2022, potrivit unui comunicat al companiei, remis redacţiei.

Acest proiect de 45 MW este primul pas al Restart Energy în strategia de dezvoltare şi integrare a segmentului de upstream al companiei cu proiecte de energie regenerabila de 500 MW până la finalul lui 2025. Restart Energy şi-a propus ca în fiecare din următorii cinci ani să cumpere sau să dezvolte proiecte de 100 MW. Proiectele vor necesita investiţii estimate la 100 de milioane de dolari anual şi sunt vizate domeniile solar, eolian, biogazului, biomasei şi energiei geotermale.

Parcul de la Sărmăşag va avea o producţie anuală de energie de 55 mil.KWh - suficientă pentru alimentarea a aproximativ 30.000 de gospodării cu energie verde. Prin punerea în funcţiune a acestuia se va evita eliberarea în atmosferă a 1,23 mil tone CO2 pe perioada de operare de 25 ani.

Proiectul de la Sărmăşag a fost achiziţionat la stadiul de "brownfield" de la o echipă de dezvoltatori cu experienţă în domeniul parcurilor de energie verde. Prin acest proiect, Restart îşi propune să creeze 100 de locuri de muncă temporare (în timpul construcţiei) şi 15 permanente - pe perioada de operare, potrivit comunicatului.

"Suntem încântaţi să putem contribui la dezvoltarea infrastructurii energetice a României precum şi la echilibrarea balanţei energetice prin construcţia unui nou activ regenerabil care produce energie curată, verde de la soare în vârf de sarcină. Construcţia este programată să înceapă în trimestrul al doilea al acestui an şi sperăm că primii KWh verzi produşi de soare să fie introduşi în reţea cel târziu în primul trimestru din 2022", afirmă Armand Domuţa, CEO şi fondator al Restart Energy.

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

02 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4161
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6329
Gram de aur (XAU)Gram de aur225.4539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro