Restricţii împuse de autorităţi în Târgu Mureş şi câteva localităţi din judeţul Mureş

A.B.
Miscellanea / 12 octombrie 2020

Restricţii împuse de autorităţi în Târgu Mureş şi câteva localităţi din judeţul Mureş

CJSU Mureş a impus, astăzi, restricţii în municipiul Târgu Mureş, dar şi în alte 16 localităţi din judeţ, după ce incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus a depăşit 1,5 cazuri la o mie de locuitor. Restaurantele, barurile şi cafenelele nu mai pot servi în interior şi se închid sălile de jocuri de noroc, conform News.ro

"Având în vedere incidenţa cumulată a cazurilor de infecţie cu coronavirus în ultimele 14 zile, în localităţile Târgu Mureş, Ungheni, Aluniş, Băla, Band, Brâncoveneşti, Corunca, Cristeşti, Cucerdea, Cuci, Lunca, Papiu Ilarian, Râciu, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş, Sântana de Mureş şi Voivodeni, în care a fost depăşit pragul de 1,5/1000 de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat măsuri valabile începând cu data de 14 octombrie 2020", a transmis, luni, Prefectura Mureş.

Potrivit atorităţilor s-au luat următoarele măsuri:

a) suspendarea, pe o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, a activităţii cu publicul în interiorul clădirilor, a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor şi cluburilor;

b) suspendarea, pe o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, a activităţii restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă numai pentru clienţii cazaţi.

c) suspendarea, pe o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, a activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanţare şi a măsurilor de siguranţă sanitară.

Potrivit deciziei adoptate de CJSU Mureş, pot servi masa în interiorul clădirilor clienţii cazaţi în hoteluri sau alte unităţi de cazare. De asemenea, rămân deschise terasele.

"Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minim 2 metri între mese şi participarea a maxim 6 persoane la o masă, dacă sunt familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Reluarea activităţilor suspendate în baza prezentei hotărâri se va dispune prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, în condiţiile în care rata de incidenţă cumulată a cazurilor va fi mai mică sau egală cu 1,5/1.000 locuitori, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare", a mai transmis Prefectura Mureş.

De asemenea, CJSU a aprobat, prin Hotărârea nr. 26/12.10.2020, scenariile de funcţionare ale unităţilor de învăţământ din judeţul Mureş. În urma adoptării acestei hotărâri, 385 de unităţi de învăţământ funcţionează în Scenariul 1 (verde), 188 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (galben sau hibrid) şi 15 unităţi de învăţământ (14 - roşu incidenţă, 1 - roşu Covid) funcţionează în Scenariul 3 (roşu).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro